Büyük bir aşk hikayesi! A United Kingdom (Aşkın Kırallığı Sinemalarda

Başrollerini Rosamund Pike ve David Oyelowo’nun paylaştığı Aşkın Krallığı (A United Kingdom) bu hafta sinemaseverlerle buluşuyor. İlginç konusuyla dikkat çeken A United Kingdom,  izleyenlere  aşkın ırkçılığa ve siyasete karşı savaşını anlatacak. İşte  Aşkın Krallığı (A United Kingdom) konusu  ve tüm detayları.
Sinema
Aşkın Krallığı 
Fransa, İngiltere ortak yapımı olan  Aşkın Krallığı (A United Kingdom) büyük bir aşkın politikaya, ırkçılığa ve bürokrasiye karşı direnişini gözler önüne serecek. 7 Nisanda vizyona girecek olan filmin yönetmen koltuğunda  Belle, A United Kingdom ve  A Way Of Life  gibi filmlere imza atan Amma Asante oturuyor. Biyografi, dram türündeki Aşkın Krallığı  filmi 1947'de geçiyor. Öte yandan Aşkın Krallığı filminin konusu  da oldukça dikkat çekiyor.  Filmin oyuncu kadrosunda da tanıdık isimler yer alıyor.

Son olarak "Selma"   filminde rol alan ve aynı zamanda  Aşkın Krallığı'nın yönetmeni Amma Asante'nin,  A United Kingdom filminde kamera karşısına geçen David Oyelowo,  Rosamund Pike, Tom Felton gibi isimler filimin oyuncu kadrosunda yer alıyor. Bu arada konusunu gerçek bir olaydan alan  filmde Ruth & Seretse'nin evi olarak kullanılan ev gerçekten Ruth & Seretse'nin eviydi. Ayrıca yine filmde dikkat çeken bir başka detay ise: gerçek Prens Seretse Khama'nın torunu filmde kısa da olsa görünüyor. Öte taraftan Aşkın Krallığı (A United Kingdom) filminin konusu da dikkat çekiyor.

Aşkın Krallığı (A United Kingdom) Konusu


Bu hafta sinemaseverlerle buluşacak olan dram, biyografi türündeki A United Kingdom'ın  konusu kısaca şöyle: 
Seretse, bir dans partisinde tanıştığı Ruth Williams’a ilk görüşte aşık olur. Ortak zevkleri, benzer espri anlayışı olan ikili birkaç hafta içerisinde evlenmeye karar verirler. Ancak evliliklerine taş koymak isteyenler sıraya girmiştir. Bechuanaland (bugünkü adıyla Bostwana) kralının varisi olan Seretse’nin beyaz bir kadınla evlenmesini istemeyen halkını ikna etmesi gerekirken, ikili, aşkları uğruna, siyasi çıkarları için bu evliliğe karşı olan İngiliz hükümetinin de politik manevralarıyla mücadele etmek zorunda kalacaktır.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0