Payitaht Abdülhamid reyting sonuçlarında şok yaşattı! Payitaht "Abdülhamid" oyuncuları

TRT'nin  II. Abdülhamid dönemini ekranlara taşıyacak olan dizisi  “Payitaht Abdülhamid” 1. bölümüyle ekranlara geldi. Dev kadrosuyla dikkat çeken dizi, sosyal medyadan da çok konuşuldu. Peki Payitaht "Abdülhamid" reyting sonuçlarında kaçıncı oldu?  İşte Payitaht "Abdülhamid" oyuncuları, konusu ve Payitaht "Abdülhamid'in çekildiği yerin tüm detayları.
Payitaht "Abdülhamid”
Payitaht "Abdülhamid”
Son yılların en çok izlenen yapımları haline gelen  tarihi dizilere bir yenisi daha eklendi. Bu kez Osmanlı'nın tartışmalı padişahlarından biri olan  2. Abdülhamid döneminin  son 13 yılı ekranlara taşınıyor. “Payitaht Abdülhamid” adıyla izleyiciyle buluşmaya başlayan dizinin oyuncu kadrosu ve dev ekibi de dikkat çekiyor. Bundan böyle her cuma 20:00'de TRT 1'de ekranlara gelecek  olan Payitaht-Abdülhamid,  ilk bölümüyle yoğun ilgi gördü.

 Öte yandan TRT'nin yeni dizisi sosyal medyada da çok konuşulup, tartışılmaya başlandı. Peki Payitaht "Abdülhamid" reyting sonuçlarında kaçıncı oldu?
Payitaht "Abdülhamid”  nerde çekiliyor?  Ve Payitaht ""Abdülhamid" oyuncu kadrosunda kimler var?  İşte detaylar.

Payitaht "Abdülhamid" Reyting  Sonuçları


 Dün ilk kez TRT 1 ekranlarına gelen  Payitaht Abdülhamid dizisi reytinglerde kötü  bir performans sergiledi. Twitter'da da en çok konuşulanlar arasına giren  Payitaht Abdülhamid reyting sonuçları şöyle:  Payitaht Abdülhamid,  Arka Sokaklar dizisinin birinci olduğu Total reyting sonuçlarında  11. sırada yer alarak kötü bir başlangıç yaptı. Survivor'ın birinci, Aşk ve Mavi dizisinin ise ikinci olduğu  ABC1 reyting sonuçlarında Payitaht Abdülhamid üçüncü olabildi. İki reyting ölçüm verisine göre kötü başlayan Payitaht Abdülhamid, AB reyting verilerine göre ikinci sırada yerini aldı. AB reyting sonuçlarına göre TV8'in başarılı programı Survivor da izleyicinin en çok izlediği program olarak ipi göğüsledi. Öte yandan Payitaht Abdülhamid'in tekrar bölümü de reyting sonuçlarında kendine yer buldu. Bakalım ilerleyen bölümlerde TRT'nin yeni tarihi dizisi   Payitaht Abdülhamid reyting sonuçlarında nasıl bir başarı sergileyecek?


Payitaht "Abdülhamid'in  Oyuncu Kadrosu

Dirilis ertuğrul
Dizi oyuncuları 
Payitaht "Abdülhamid" oyuncuları oldukça  kalabalık bir kadrodan oluşuyor. Dizinin yönetmen koltuğunda “Kurtlar Vadisi”, “Elveda Rumeli” gibi  yapımlarla tanıdığımız Serdar Akar otururken,  Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, “Ihlamur Altında”, “Tatar Ramazan”, “Bir Çocuk Sevdim” gibi projelerde seyircinin severek izlediği Bülent İnal canlandırıyor. Payitaht "Abdülhamid'te dikkat çeken diğer oyuncular ise şöyle: Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, İbrahim Kendirci, Berkan Şal, Can Sipahi, Eren Hacısalihoğlu, Gözde Kaya, Bahadır Yenişehirlioğlu, Ali Nuri Türkoğlu ve Umut Kurt.

Diriliş Ertuğrul hakkında bilmeniz gereken 5 bilgi (video)

Öte taraftan Payitaht "Abdülhamid" dizisinde elliye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere figüranlarla birlikte  500 kişiye yakın bölüm oyuncusu rol alacak. Yine, ES Film'den edinilen bilgilere göre zaman zaman Yeşilçam’ın usta  oyuncuları da seyirciyle buluşacak. Dev bir kadroyla çekimleri gerçekleşen  dizide, 120 kişilik teknik ekip görev yapacak.





Payitaht "Abdülhamid"/ nerede  çekiliyor?


1000'e yakın  kişiden oluşan dev  kadrosuyla  dikkat çeken dizinin çekimleri her ne kadar ilerleyen bölümlerde  farklı şehirlerde çekilecek olsa da şu an Payitaht "Abdülhamid'in çekimleri İzmit'te gerçekleşiyor. Dizinin çekimleri  Seka Film Platosunda tamamen yenilenen, döneme uygun hale getirilen setlerde devam ediyor.   Platoda ayrıca, Yıldız Sarayı'nın belirli mekanları da birebir inşa edildi Dönemin diğer kahramanlarının da, kurgusal öğelerle yer alacağı dizide, çeşitli tarihi mekanlar ile birlikte İstanbul'da Yıldız, Dolmabahçe ve Eyüp bölgeleri ile Yalova'da da çekimleri  sürecek.

Payitaht "Abdülhamid'in konusu  tartışmalı dönemi ele alıyor.

Firilis
TRT 
2. Abdülhamid döneminin 20. yılını ele almakla başlayan dizi 33 yıllık serüveninin  tartışmalı geçen 13 yılını TRT ekranlarına taşıyacak. Ana teması mücadele olan  Payitaht "Abdülhamid'in konusu  kısaca şöyle: 

1896'da, Sultan Abdülhamid'in padişahlığının 20. yılından itibaren döneme damgasını vuran önemli olayları ekrana taşıyacak olan “Payitaht  Abdülhamid”, dizisinde, uzun süre sonra Osmanlı'nın zaferi ile sonuçlanan bir savaş: ''Yunan Harbi''ne yer verilecek. 1. Siyonist Kongre ile Sultan'dan istenen Filistin toprakları, Padişah'ın sonuna kadar vermediği ve masadan düşmanın hüsranla kalktığı bir dönem olarak ekrana gelecek. Dizi, daha sonra  o dönem yaşanmış  çeşitli olayları tekrar canlandırmayı planlıyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

17 Yorum:

  1. Adsız3/01/2017

    kalitesiz bir dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damarinami bastı kaninami dokundu

      Sil
    2. Adsız4/02/2017

      eğer dizi yarana bastıysa bu senin kalitesizliğin oluyor çünkü kalitesiz demenin başka bir açıklaması yok

      Sil
    3. essultan ibni sultan-reisi cihan-serdarı hakan-halifei ruyu zemin-hadimül harameyn-cennet mekan-sultan ABDÜLHAMİD Han- hazretleri-elmuzaffer daima

      Sil
    4. Adsız3/26/2021

      Asıl kalitesiz olan zihinlerinizdeki cürümüş kapalı gerçeklerden uzak fikirlerdir. SERDARI HAKAN ABDULHAMİDHAN

      Sil
  2. Katılıyorum kalitesiz ve gerçeklerle alaksı yok. Abdülhamit tahtı kaybetmemek için işine geldiği gibi oynayan bir pragmatisttin tekiydi. Kokundan sarayından çıkamazmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız6/08/2017

      siz heralde teoder ,emanuel karasu nun torunusunuz.zorunuza gitmiş bazı gerçekler.

      Sil
    2. bilgisizliğiniz ne kadar gülünesi. lütfen araştırmayı deneyin.

      Sil
  3. İMANLI İNANÇLI ASİL İNSANLARIN İZLEYEBİLECEĞİ BİR DİZİ, GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNİ BİLEMEZ. TARİHİMİZİ DEDELERİMİZİ OSMANLIMIZI VATANIMIZI ANLATAN BİR DİZİ, İZLEYİN VE ŞÜKREDİN ATALARIMIZA, VATANA CANIMIZ FEDA

    YanıtlaSil
  4. Harika bir dizi hayranlikla izliyorum. Herkezin izleyip tarihini iyi bilmesini isterim.

    YanıtlaSil
  5. harika bir dizi. reytingde daha iyi olur inşallah, bazı kwsimlerin beyenmemesi normal, din ve iman namaz olunca....

    YanıtlaSil
  6. Adam diyorki "sarayından çıkamazmış" MIŞ. Git adam akıllı kitap oku öğren ondan bundan öğreneceğine. Ne kadar nankör insansınız siz.

    YanıtlaSil
  7. Gencay Develi3/09/2018

    ULU HAKAN ABDÜLHAMİTHAN. Alman Başbakanı Prens Bismark’a göre; siyasetin yüzde doksanı Abdülhamid de, yüzde beşi kendisinde, kalan yüzde beşi de diğer siyasilerdedir.Ahmaklar ne anlar.Kimin hak yolunda olduğunu anlamak için şeytanların oklarına bakarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız3/09/2018

      Abdülhamid i pohpohlayın amk kendinizden baka inanmıyor dediklerinize.

      Sil
  8. GENCAY DEVELİ3/10/2018

    Kanınamı dokundu amk.adını gizlesende kanın belli.

    YanıtlaSil
  9. GENCAY DEVELİ3/10/2018

    Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak, halbuki biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa, hakikat susmayacak

    YanıtlaSil
  10. en sevdigim dizidir, senaryo icabi bazi seyler uydurma olsada, genel olarak olay budur, tarih kitaplarina bakin, bir abdül hamid geldi gecti ama onun gibisi bir daha gelmez !!!

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0