Sevgilinden ayrıl diyen sınıf arkadaşına bakın ne yaptı

Endonezya'da kan donduran olay!   Jessica Kumala Wongso'nu adındaki genç kadın "sevgilinden ayrıl" önerisinde bulunan arkadaşının kahvesine zehir atarak öldürdü. Yaşanan olay sonrası  28 yaşındaki kadına 20 yıl hapis cezası verildi.   Mahkemede yargılanan sanığın davası da Endonezya'nın önemli televizyon kanallarında canlı yayınlandı.
Endonezya haber
Korkunç cinayet!
Endonezya'da aynı okulda okuyan ve sınıf arkadaşları olan Jessica Kumala Wongso ve Wayan Mirna Salihin, Wongso'nu evinde sohbet ederken erkek arkadaşından rahatsız olduğunu Salihin'e anlatan Wongso, hiç beklemediği bir cumle duyunca sinir krizi geçirdi ve  sınıf arkadaşını ertesi gün bir kafeye davet etti. Bir süre sonra Jessica Kumala Wongso'a  Wayan Mirna Salihin adındaki arkadaşının kahvesine "siyanür" adlı ilacı attı. Genç kız kahvesini içer içmez hemen zehirlendi ve orada hayatını kaybetti. Olay sonrası incelemeler sonucu herhangi bir kanıta rastlanmadı. Öte yandan Wayan Mirna Salihin öldüğü kafeye ait güvenlik kameralarını da inceleyen mahkeme  Jessica Kumala Wongso'nun arkadaşının kahvesine zehir attığını da tespit edemedi. Mahkeme tüm bunlara rağmen 28 yaşındaki genç kadına 20 yıl hapis  cezası verdi.


Endonezya'da  Mahkeme Kararı Tartışmalara Yol Açtı


Sınıf arkadaşı Wayan Mirna Salihin'in kahvesine zehir atıp öldürdüğü söylenen Jessica Kumala Wongso da suçlamaları kabul etmedi. Öte yandan Wongso'a 20 yıl hapis cezası veren    mahkemenin kararı ülkede tartışmalara yol açtı. Ölen  Salihin'in  cesedine otopsi yapılmaması ve Wongso'un cinayeti işlediğine dair kanıtın bulunmaması tepkilere neden oldu. Ayrıca 28 yaşındaki kadının mahkemede yargılandığı an canlı olarak tüm Endonezya'daki ulusal haber kanallarında  ülkede izlendi. Edinilen bilgilere göre Endonezya'da otopsi yasak olduğu için hayatını kaybeden genç kadının otopsisi yapılamadı. Yine kafenin güvenlik kameralarında  Jessica Kumala Wongso'un cinayeti işlediği ortaya çıkmaması üzerine genç kadının ailesi  mahkeme kararını iptali için başvuruda bulunacağı öğrenildi. Hukuki süreç nasıl devam eder bilinmez fakat "erkek arkadaşından ayrıl bence" önerisinde bulunduğu için öldürüldüğü söylenen genç kadın ve 28 yaşındaki arkadaşı Endonezya'yı ikiye bölmüş durumda.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0