Lenovo P1 Kullanıcı Yorumları Ve Leno P1'in Tüm Detayları

Günümüz akıllı telefonları günde en az iki kere şarja bağlanırken, Çin devi Lenovo bu durumu ortadan kaldıracak devasal piliyle Lenovo Vibe P1'i piyasaya sürerek tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Pilinin yanı sıra kullanıcıya sunulan özellikler de cabası... Peki gerçekten Lenovo Vibe P1 ne kadar iyi? Lenovo P1'in şarjı ne kadar gidiyor? Ve Lenovo P1 kullanıcı yorumları ne yönde? Lenovo Vibe P1 hakkında tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

En iyi telefon
Lenovo Vibe P1


Pek çok akıllı telefon kullanıcısı şarj sorunu yaşarken, Bilgisayarlarıyla adından söz ettiren Çin'li üretici  Lenovo'dan bu sorunu çözmeye yönelik önemli bir telefon gelmişti. Üst seviye telefonların şarjı 1 günü bulmazken, Lenovo'nun orta segment telefonu Vibe P1 2-3 gün dayanan piliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Öte taraftan 5000 mhA değerindeki pilinin yanı sıra Lenovo Vibe P1 yazılım ve donanım özelliğiyle de güçlü bir telefon olarak gösterildi. Peki Lenovo Vibe P1 ne kadar güçlü? Lenovo Vibe P1'in fiyat ve özellikleri nasıl? Tüm detayları başlıklar halinde sizler için inceledik.

Kısaca Lenovo Vibe P1 Özellikleri


Pil odaklı bir telefon olarak karşımıza çıkan Lenovo P1, Full HD bir ekranın yanı sıra 2 GB RAM, 32 GB hafıza ve 8 çekirdekli SnapDragon 615 işlemciyle kullanıcıya sunulmuş durumda. Pek çok kullanıcının aklında soru işareti oluşturan 2 GB  RAM sanılanın aksine oldukça yeterli olduğunu belirtmekte fayda var. Telefon, RAM konusunda hiç bir sorun yaşatmamaktadır. Lenovo Vibe P1, Android'in güncel sürümü olan 6.01 ile geçtiğimiz ay güncellendi. Ayrıca Lenovo güncelleme konusunda da son derece hızlı ve kullanıcısını mutlu ediyor. Tüm bunların yanı sıra Lenovo P1, 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamerayla sunulmuş durumda. Lenovo P1'in kamerası üst düzey bir deneyim sunmasa da kullanıcıyı mutlu edebilmekte. Öte yandan amiral gemisi telefonlardaki parmak iziyle yarışır bir parmak izi sistemi de cihazda karşımıza çıkıyor. Pil tasaruf konusunda da başarılı olan Vibe P1, ultra pil tasaruf tuşuyla da dikkat çekiyor. 

Lenovo P1 Kullanıcı Yorumları


Pek çok kişinin sorduğu bir başka soru da Lenovo Vibe P1 alınır mı? Bu konuda Lenovo P1 alanlar cihazı "kesinlikle tavsiye ediyorum." şeklinde konuşuyor.Lenovo P1 kullanıcı yorumlarını incelediğimiz de bazı P1 kullanıcıları ekran parlaklığının yetersiz olmasından şikayetçi olduğunu görüyoruz. Bunun dışında Lenovo P1 hakkında kullanıcılar hep olumlu yorum yaptığını belirtmemizde fayda var. Yine birçok kullanıcı Lenovo'nun güncelleme konusundaki desteğinden memnun olduğunu dile getiriyor. Lenovo P1'in şarj konusundaki yorumlarında da kullanıma bağlı şarj süresinin 2 ile 4 gün arasında değiştiğini görüyoruz.

Lenovo P1 Sorunları


Lenovo yeni
Vibe P1


5000 mhA'lık pil odaklı Lenovo P1, elbette kusursuz değil. Orta segment telefonları arasında en iyilerinden olan Vibe P1, 5000 mhA değerindeki bataryasından dolayı biraz ağır olduğunu düşünüyoruz. Yine pek çok kullanıcının şikayetçi olduğu ekran parlaklığının yetersiz olması bizce de yerinde bir şikayet. Her ne kadar ayarlar kısmında ultra parlaklık seçeneği olsa da durum değişmiyor. Yine cihazda FM radyonun yüklü gelmemesi rahatsızlık uyandırsa da bu sorun küçük bir işlemle hal oluyor.  Güneş ışığında ekrandaki renk bozulmaları da yine dikkat çeken bir başka sorun.

Lenovo P1 Fiyatı


Lenovo Vibe P1, çıktığı ilk aylarda 1,300 TL bandında bir fiyatla piyasaya sürülmüş ve daha sonraları yavaş yavaş fiyatta düşüşler kaydedildi. Cihazın şu an ki fiyatı mağazadan mağazaya değişkenlik gösterse de E-Ticaret sitelerinde çok uygun fiyatlardan satılmaktadır.
Lenovo P1'in şu an ki ortalama fiyatı 1,150 TL ile 1,200 TL arasındadır.

Pek çok kişinin merak ettiği cihaz Lenovo P1, kısaca bu detaylara sahip. Yine pek çok kişinin sorduğu GM 5 Plus mı? Lenovo P1 mi? Sorusu için sizlere önerimiz: bu yazıdan sonra yine sitemizde yer alan
"GM 5 Plus Kullanıcı Yorumları Ve Tüm Detayları" başlıklı yazımızı incelemek ve ona göre karar vermek. Öte yandan eğer yeni bir telefon almak istiyor fakat karar veremediyseniz de sizlere
"Orta segmentin En İyi 5 Telefonu" başlıklı yazımıza bakmanızı tavsiye ediyoruz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

4 Yorum:

  1. Adsız6/21/2016

    Ben alacam kesin

    YanıtlaSil
  2. Ceren Caner6/21/2016

    Tavsiye eden var mı?

    YanıtlaSil
  3. ipek şen6/26/2016

    Ya tel çok kaba değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız6/27/2016

      İçinde 5000 mAh pil olup da kaba olmayan bir telefon üretilirse onu alırsınız. :)

      Sil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0