Yrd. Doç. Dr. Seyfi Kılıç ile Haber ve Haber Çerçeveleme Üzerine Röportaj

Enformasyon toplumu olarak her daim haberin içindeyiz. İster izleyici, okuyucu veya dinleyici olalım, ister de haber yapanın ta kendisi bu içeriklerin belli başlı kuralları var. Bunlardan biri de haber çerçeveleme.
Yrd. Doc. Dr. S. Kılıç
Her gün hepimiz en az bir haber portalından (bu: Gazete, TV, radyo v.s olabilir.) haberleri takip ediyoruz. Hiç haber sevmiyorum takip etmiyorum diyen bile kulak misafiri olabiliyor.
Yani haber her an her yerde bizimle. Gerek arabamızın radyosunda. Gerek akıllı telefonumuza indirdiğimiz uygulamada gerekse evimizde veya  ofisımizde ki TV de.
Peki bu haberler hazırlanırken nasıl hazırlanıyor? Hangi kurallara uyularak hazırlanıyor?
Haberci için ve izleyici için haber ve haberde kullanılan çerçeve ne ifade ediyor? Ya da haber çerçeveleme nedir?  Nasıl haber çerçevelenir?

Genel yayın yönetmenimiz Mazlum Günhan, tüm bu soruları ve daha fazlasını Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden  Seyfi Kılıç'a sordu. Ve Seyfi Kılıç da bu sorulara ayrıntılı bir şekilde cevap verdi. Peki Seyfi Kılıç kimdir? Haberle veya haber çerçevelemeyle ne alakası var?

Seyfi Kılıç, Akdeniz Üniversitesiİletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde öğretim görevlisi. Ve habercilik, haber çerçeveleme, internet gazeteciliği alanlarında pek çok makale kaleme almış ve sayısız çalışmaya imza atmış bir akademisyen.
Yrd. Doç. Dr. Seyfi Kılıç, özelikle ilgilendiği habercilik alanında en çokta haber çerçeveleme ve tipolojisi üzerine çalışmışmaktadır. Kılıç'ın haber çerçeveleme konusunda verdiği röportaj sesli olarak Mazlum Günhan tarafından kaydedildi.

Webmgon Genel Yayın Yönetmeni Günhan'a konuşan  Akdeniz İletişim'den Yrd. Doç. Dr. Seyfi Kılıç'ın o röportajı Mazlum Günhan'ın YouTube kanalında bulunuyor. O röportaja ulaşmak için tıklayın

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0