5 Soruda Instagram 13 Yaş Sorunu ve Çözümü

İnstagram 13 yaş sorunu bu ara pek çok insanın canını sıkıyor. Peki İnstagram yaş sorunu nasıl çözülür? 5 soruda ve 1 videoda İnstagram'daki yaş sınırı hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyoruz. 
Meta, geçtiğimiz aylarda İnstagram için önemli bir karar aldı. Buna göre 13 yaşından küçük olanlar İnstagram hesabı kullanamayacak. Bununla beraber 18 yaşından küçük olanlar ise  mesaj kısıtlanması geldi. Yani eğer 18 yaşından küçük bir kullanıcı birini takip etmiyorsa kişi DM yollayamayacak. Tüm bunlar İnstagram'ın yaş hassasiyetini gösteriyor. Tabii İnstagram bunun için herkesin doğum tarihini girmesini istemeye başladı. Bu da kimi dikkatsiz kullanıcıların başına bela oldu. Çok sayıda kişi yanlışlıkla kendi hesabını 13 yaş altı göstererek hesabı kilitledi. Ve 1 ay içinde işlem yapılmaz ise hesap kalıcı olarak kapanacak. Ancak işin ilginç tarafı ise İnstagram 13 yaş itirazlarına dönüş yapamıyor.

İŞTE INSTAGRAM 13 YAŞ SORUNU VE ÇÖZÜMÜ



1. İnstagram 13 yaş itirazı yaparken nelere dikkat edilmeli? 
Her şeyden önce hesabınızda  adınız, soyadınız ve en az 1 adet yüzünüzü net gösteren fotoğrafınız olmalı. Aksi halde size geri dönüs olumsuz olacak. Ayrıca resmi bir kimlik olmadan başvuru yapmayın. Aşağıda ki formu doldururken ek bilgi kısmını detaylıca doldurun. 

2. İnstagram 13 yaş sorununa nasıl itiraz edilmeli? 
Öncelikle BU FORMU DOLDURUN. Formu doldururken eksik ve yanlış bilgi vermekten kaçının. En önemlisi de formu yollarken kimlik yüklemeniz gerekli. Kimlik gönderirken fotoğrafın net olmasına özen gösterin.

3. İnstagram yaş sınırı için başvurdum, şimdi ne olacak?
Siz üzerinize düşeni yaptınız. Şimdi sıra İnstagram'da. Genellikle 14 gün içinde dönüş yapılmakta. Ancak son zamanlarda İnstagram ekibinin yükü dünya genelinde bu konuda yaşanan sorun nedeniyle arttı. Bu da dönüş süresini uzatacak.

4. Peki İnstagram itirazımı ret ederse ne yapmalıyım? 
Eğer ki size olumsuz dönüş olursa o zaman maalesef ki bu hesaptan umudunuzu kesin.  Çünkü gelen yanıt kesin karardır ve başka itiraz yolu bırakmaz. Bu durumda yapacağınız bir şey de kalmıyor. 

5.Instagram'dan gelecek cevabı hızlandırmanın bir yolu var mı? 
Çoğu insan Instagram'dan dönüşü hızlandırmak için üst üste form doldurup gönderiyor. Ancak bu tamamen yanlış. Ve gelecek olan cevabı hızlı bir şekilde görmenin herhangi bir yolu yoktur. Bu arada dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise bu konuda ücret karşılığında işlem yapacak olduğunu söyleyenlerden uzak durmak.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0