İşte Sağlıklı Diş ve Dişetleri için 7 Önemli Tavsiye

Sağlıklı diş ve diş etleri için uzmanından 7 önemli öneri. Dt.Pertev Kökdemir, pembe diş etleri için sıraladığı önerilerin hem sağlık hem de günlük hayatta önemini vurguladı. İşte sağlıklı diş etleri için 7 tavsiye...
Dişetleri sağlığı
Diş
Dişler ve diş etleri hem sağlık açısında hem de günlük hayatta özgüven açısında son derece önemli. Uzmanlar sağlıklı dişler için çeşitli öneriler bulunurken, tavsiyeleri dikkate alıp uygulamak ise son derece önemli. Dt.Pertev Kökdemir, diş ve diş etlerinin sağlıklı olması için iyi ağız bakımının önemli olduğunu belirtiyor. Günde en az iki kez diş fırçalama ve 6 ayda bir diş hekimi muayenesinin yapılması gerektiğini vurguluyor. Ağız sağlığının, ağız içi bakımı ve diş eti hastalıklarından ibaret olmadığını ifade eden Kökdemir, araştırmalar ağız sağlığı ve genel sağlığımız arasında ciddi bir ilişki olduğunu göstermektedir dedi. 

Ayrıca "tedavi edilmeyen diş çürükleri veya diş eti problemleri ağrıya, kendine güven problemlerine ve diş kaybına yol açabilir. Bu sorunlar yetersiz beslenme , konuşma sorunları ve bir kişinin işinde, okulunda veya kişisel yaşamında diğer zorluklara sebep olur" diyen Dt. Kökdemir, "insanlar bu sorunları hem evde hem de diş kliniğinde uygun diş bakımı ile önleyebilirler." şeklinde konuştu. Öte yandan Dt. Pertev Kökdemir, dişleri ve diş etlerini sağlıklı tutabilen 7 öneriyi şöyle sıraladı:
1-Dişlerinizi düzenli fırçalayın.
2-Günde bir kez diş ipi kullanın.
3-Diş hekimi muayenenizi ihmal etmeyin.
4-Sigara kullanmayın.
5-Gargara kullanın.
6-Şekerli yiyecekleri ve nişastayı azaltın.
7-Şekerli ve asitli içecekler yerine bol su için.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0