İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Bir İlk: Tamamı Yabancı Öğrenciden Oluşan Bölüm!

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, tamamının yabancı olduğu Arapça Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Türkiye'deki tek yüzde yüz yabancı öğrencilerin okuduğu Arapça Bölümde dünyanın pek çok ülkesinden öğrenci bulunuyor.
İbrahim çeçen üniversitesi
İÇÜ
Geçtiğimiz gün gerçekleşen programa bölümde okuyan 84 öğrencinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabuut, akademik ve idari personel de katılım gösterdi. İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda yapılan öğrenci buluşmasında konuşan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü, İslami İlimler Fakültesi'nin bünyesinde kurulan Arapça Bölümünün en önemli özelliğine vurgu yaptı. Prof. Karabulut, bölümün Türkiye'de ilk ve tek yüzde yüz Arapça ders veren, öğrencilerinin tamamının yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğu Arapça Bölümü olduğunu ifade etti.

ÇİN'DEN DE ÖĞRENCİSİ VAR


84 kişinin eğitim gördüğü  bölümde; Malezya, Somali, Nijerya, Suriye, İran, Endonezya, Özbekistan, Tacikistan ve  Kırgızistan'dan gelen öğrenciler bulunuyor. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler fakültesi, Arapça Bölümünün öğrencileri arasında Çin'den gelen öğrenciler de var. Öte yandan Rektör Abdulhalik Karabulut, YÖK ve Başakşehir Arapça ve İslami İlimler Akademisi’nin desteğine dikkat çekti. Prof. Dr. Karabulut, “İyi niyet üzerine kurulu Ensar ve Muhacir kardeşliği temelinde tüm öğrencilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı ülkelerden gelen ve burada misafirimiz olan siz değerli öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Sizlerden tek isteğimiz kendinizi yetiştirmeniz ve aldığınız eğitimle, insanlığa en iyi hizmeti sunmanızdır” ifadelerini kullandı.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0