Ağrı ve İlçelerinde Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı! Vali Elban'ın Mesajı ise Dikkat Çekti

 Cumhuriyet Bayramı
Ağrı
Ağrı ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı etkinlikleri vatandaşlarınkatılımıyla gerçekleşti. Valilik ve Kaymakamlıkların gerçekleştirdiği törenlerde verilen mesajlar ise dikkat çekti. İşte Ağrı, Diyadin, Doğubayazıt, Tutak ve diğer ilçelerden Cumhuriyet kutlamaları...

29 Ekim 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kazandığı zaferler sonucu ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti, bu yıl 96. yaşını kutluyor. Dünden beri ülke geneli çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e Cumhuriyet coşkusu tüm ülkeyi sardı. 81 ilde gerçekleşen tören ve etkinlikler hala sürüyor. Öte yandan Ağrı ve ilçelerinde de dün itibariyle başlayan etkinlikler, bugün de devam etti. Vatandaşların katılımıyla düzenlenen etkinlik ve törenlerde Cumhuriyet'in 96. yılı coşkuyla kutlandı.

"Kahramanlık sadece eline silah alarak cepheye gitmekle olmaz"

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çerçevesinde düzenlenen tebrikat töreninde, Valilik Makamında tebrikleri kabul ettikten sonra açıklama yaptı. Elban, şunları ifade etti: "Kahramanlık sadece eline silah alarak cepheye gitmekle değil, eline kalem tutarak, çağdaş bilimin ışığında kendini geliştirerek, çok iyi sanatını öğrenerek ve ülkenin nerede ne hizmeti yapılması gerekiyorsa, o hizmeti en iyi şekilde yapmaktır."
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programında yer alan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da mesaj yayınladı. Sayan, şunları söyledi: "Milletçe gerçekleştirdiğimiz büyük milli mücadelenin sonunda kurduğumuz Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü büyük bir mutlulukla karşılıyoruz. Cumhuriyet bir değerler topluluğudur. Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhuriyet, insan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin adıdır. Cumhuriyet milleti ve iradesini ön plana çıkarır ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımaz. Cumhuriyet, milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yüce milletimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."
İshak Paşa Sarayı Dubai has it Doğubayazıt
Cumhuriyet
Bu arada Ağrı ilçelerinde de çeşitli etkinliklerin yanı sıra törenler gerçekleşti. 
Doğubayazıt'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Diyadin ilçesinde de Cumhuriyet ilanının 96. yıldönümü programı,  Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni ile başladı. Törenin ardından Kaymakam Hasan Doğan makamında tebrikleri kabul etti. Tutak'ta ise  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü kutlama törenleri, 15 Temmuz Şehitler Meydanında, Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan idaresinde anıta çelenk sunulması ile başladı. Törene, ilçe Savcıları Vakkas Yamaç, Samet Bozkurt, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru ve ilçe protokolünün geniş katılımıyla devam etti. kaymakam Karaaslan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı ise şöyle:  "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşehrilerimizin ve tüm milletimizin;
"Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

Haber: Mazlum Günhan
mazlumgunhan@webmgon.com

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0