Genç rapçi Metlex ile keyifli bir röportaj yaptık! Metlex kimdir ve kaç yaşında?

Ülkemizde ciddi bir yükselişe geçen rap popüleritesini arttırırken genç yetenekler de bir bir gün yüzüne çıkıyor. Üstelik söz konusu müzisyenler, internet sayesinde kolay bir şekilde büyük kitlelere seslenebiliyor.  Adana'da yaşayan ve amatör olarak rap yapan Metlex lakaplı Metin Yeşil de bunlardan biri...

Webmgon / Mazlum Günhan
mazlumgunhan@webmgon.com

14 yaşında rap dinlemeye başlayan ve kısa sürede bu müziğe merak saran genç rapçilerden Metlex, Mazlum Günhan'ın bu haftaki konuğu oldu. Gelecek vadeden, başarılı şarkı sözleriyle dikkat çeken Metlex, Günhan'ın sorularını yanıtladı. Henüz 18 yaşında olan genç rapçi, hayallerini ve rap müziğe nasıl merak sardığını anlatıyor. Adana'da doğup büyüyen Metlex, rap dışında ise oldukça farklı bir alanda yaptığı çalışmalarla dikkatleri üstüne çekiyor.
Metin yeşil
Metlex 
İşte o röportaj...

Metlex , öncelikle röportajı kabul ettiğin için teşekkür ediyoruz. Pek çok kişi seni Metlex olarak tanıyor. Biraz kendinden bahseder misin? Kimdir Metlex?

- Ben Metin, 2001, Adana doğumlu bir gencim. Adana'nın ghetto sayılabilecek bir semtinde doğumdan beri oturuyorum. Sanat ve teknoloji aşığıyım. Sanata olan sevgim ilkokulda yaptığım tiyatro, resim ve şiir/hikaye gibi yazılarımla ve değerli öğretmenlerimin desteği ile gelişip bu hale geldi. Teknoloji sevgim ise benim bir kuzenim sayesinde ilk önce hevesle başlayan ve onun da yardımı ile beraber gelişen grafik, web tasarım alanlarına ilgim bilgiye dönüştükçe bu işi tamamen işim yaptım. En azından sevdiğim işi yapıyorum. Bu beni mutlu ediyor.

Ülkemizde rap yavaş yavaş popüler olmaya başladı. Ve bence hak ettiği değeri de görmeye başlamak üzere. Sen neden rap müziği tercih ettin? Popüler olduğu için mi yoksa kendini bu müzikle ifade ettiğin için mi seçtin?

- Ben rap müziği dinlemeye biraz geç başladığımı söyleyebilirim. Bu durumdan çok utansam da 14 yaşımda sürekli olarak dinlemeye başladım. İlk kez 6 yaşımda "Yerli Plaka" şarkısı ile beraber rap'le tanışmıştım. Ben bu müziği kendime daha yakın buluyorum çünkü burada gerçek anlatılıyor. Anlatılmak istenen bir olay var ve bu olayı hayal gücünle betimleyerek melodi üstünde dans ettiriyorsun. Bunu pop şarkılarındaki "mış mişlerle" anlatamazsın insanlara.

Bildiğim kadarıyla şarkılarını yaparken neredeyse her şeyi kendin planlayıp hazırlıyorsun? Biraz buna değinir misin?

- Şarkı yazmaya başlamadan önce yaklaşık 7 yıllık bir grafik tasarım geçmişim var. Sosyal medya ve youtube konusunda da biraz bilgi sahibiydim, daha sonra mix masteringi mahallemdeki başka bir mc bana gösterdikten sonra evde kendi kayıtlarımı almaya başlamıştım. Yani prodüksiyon'da beat hariç her şey bana ait.

Peki Metlex, rap şarkılarının sözleri hep sana mı ait?  Birilerinden destek alıyor musun?

- Destek aldığım tek şey genelde yaşadıklarım ve o anki ruh halim oluyor. Bazen hükümet karşıtı bir canavarken ağzında sigara olan depresif bi adama dönüşebiliyorum. Yazdıklarım tamamen yaşantımdan çıkıp bazı sözleri sadece yazdığım insanlar anlayabiliyor. Yani bu tamamen benim yazdığım yazıya bağlı oluyor. Genelde yapmam ama öyle küçük mesajlar vermeyi seviyorum şarkılarımda. Rap'e ilk başladığımda mahallemde benden önce başlayan Groza mahlaslı arkadaşımdan yardım alıyordum. Ritme oturtmak ve kafiyeyi güzelleştirmek adına. Sonra kendi kendime gelişerek bu hale geldim. Okuduğum kitapların ve edindiğim tecrübelerin çok yardımı oldu bu konuda.

Rap müziğini profesyonel olarak yapmayı düşünüyor musun? Bunun için neler yapmayı planlıyorsun?

- Evet! Beni genelde pek çok şey rahatlatmaz fakat rap gerçekten yazdıkça sanki bütün nefret, sinir, üzüntü ve mutluluğumu dünyaya aktarabildiğim bir mikrofon gibi. İnanın, severek yaptıktan sonra rap bambaşkadır. Bu yüzden rapi profesyonel bir hale getirip büyük bir stüdyo açmak her old veya new school mc gibi benimde hayalim. Açtığım stüdyonun kapılarını genellikle rağbet görememiş ama kalemi sağlam olan mclere veya bu işe isteği ve hevesi olan insanlara açmayı düşünürdüm.

Türkiye veya dünya genelinde kendine örnek olarak aldığın bir rapçi var mı?

-Olmaz mı.. 2Pac, Hopsin, Flatbush Zombies, Logic, No.1, Joker, Hidra, Ceza ve Sagopa şöyle söyleyeyim.. Flatbush Zombies - HeadStone şarkısından sonra No.1 - Kendine iyi bak şarkısına geçiş yapmıyorum. Genellikle o anki ruh halime göre açılan parçalarla ilerliyor ve playlistimi başka bir sürü birbirinden güzel şarkı ve yetenekli mc barındırıyor fakat en en çok dinlediklerim bu mc'lerdir.
Tanıtım
  
Metlex, bu keyifli röportaj için 
teşekkürler. Var mı son olarak eklemek istediğin bir şey?

-Öncelikle bu güzel söyleyişiye beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim! Söylemek istediğim pek bir şey yok, raple kalın!

Paylaş

WhatsApp Telegram

9 Yorum:

  1. Kim bu çocuk diye bir google araması yaptım vikipedisi çıktı oha

    YanıtlaSil
  2. Mekanın sahibi norm

    YanıtlaSil
  3. Deniz Ercek8/16/2019

    Bu kim? :)

    YanıtlaSil
  4. Bu değerli röportaj için webmgon ekibine teşekkür ediyorum ♥

    YanıtlaSil
  5. Cengiz8/16/2019

    Kardeşimizin yolu uzun ama yapabilir ışık var yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
  6. Burak Can8/16/2019

    Adana merkezzzzzz

    YanıtlaSil
  7. Adsız8/16/2019

    Bebeleri pistten alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız8/16/2019

      Bebeler her boku biliyorlar 😉

      Sil
  8. Bebeler her boku biliyorlar😉

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0