HDP 2019 Yerel Seçimleri İçin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Açıkladı!

Seçlm
Hdp
Halkların Demokratik Partisi HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı belli oldu. Dün pek çok il ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarını açıklayan HDP, önemli birkaç şehrin de adaylarını kamuoyuna duyurdu. İşte HDP'nin 2019 Mardin belediye başkan adayı!

31 Mart 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala pek çok siyasi parti belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Bilindiği üzere AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti 2019 yerel seçimleri için neredeyse tüm adaylarını açıkladı. Ancak Saadet Partisi ile Halkların Demokratik Partisi HDP, henüz tam olarak tüm adaylarını açıklamış değil. Her iki parti de bu hafta itibariyle belediye başkan adaylarını bir bir kamuoyuna duyurmaya başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz gün HDP, yaptığı basın toplantısında birçok belediye başkan adayını duyurdu.

HDP sözcüsü Saruhan Oluç, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları olarak Ahmet Türk ve Figen Altındağ'ın gösterildiğini açıkladı. Ahmet Türk, 2014 yılında da Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilmiş ve seçimleri kazanmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı, HDP'nin elinde olan belediyelere kayyum atamış, daha sonra Ahmet Türk'ün de aralarında olduğu pek çok Belediye Başkanı tutuklanmıştı. Öte yandan HDP'nin bir kez daha Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Ahmet Türk, 2019 yerel seçimlerinde AK Partili rakibi Mehmet Vecdi Kahraman ile yarışacak.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0