Yeni İnstagram Dolandırıcılığına Dikkat! İnstagram Sahtekarlığı Büyüyor!

Popüler sosyal medya ağı İnstagram üzerinde yapılan dolandırıcılığın haddi hesabı yok. Özellikle çocukları ve gençleri tuzağa düşüren İnstagram dolandırıcıları, ayakkabı, cüzdan, kemer ve saat gibi ürünlerin bozuk veya yan sanayilerini yolluyor. İşte İnstagram dolandırıcılığının detayları...
İnstagram new
İnstagram 
Son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen İnstagram'ın günlük ziyaretçi sayısı 1.5 milyarı geçtiği ifade ediliyor. Facebook'tan sonra en çok kullanıcısı olan İnstagram, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Genellikle eğlenceli ve komik videolar ile fotoğraflar paylaşılan sosyal medya platformu, dolandırıcıların dikkatini çekiyor. Yüksek kullanıcı sayısı nedeniyle dolandırıcıların yakın takibinde olan İnstagram üzerinde canlar yakılıyor. Birkaç yıldır içerisinde İnstagram üzerinde alış veriş sık sık yapılmakta. Ancak İnstagram'daki ticaretin hiç bir güvenliği yok. İnstagram'da alışveriş yapanların güvenliği tamamen satıcılara kalmış durumda. Sosyal medyada ürün satanlar arasında güvenilir olanların oranı %1'i bile bulmuyor. Hal böyle olunca da dolandırılmak kaçınılmaz oluyor. Özellikle İnstagram dolandırıcıları gençleri ve çocukları kurban olarak seçiyor. Peki İnstagram'daki dolandırıcılık nasıl işliyor?

işte Dolandırıcıların Instagram'da Kurduğu Tuzak!


İnstagram dolandırıcıları öncelikle bir sayfa açıp takipçi hilesi ile söz konusu hesabı büyütüyor. Daha sonra sattığı ürünlerin orijinal görsellerini paylaşıp aynı şekilde beğeni hilesi yapıyorlar. Örneğin İnstagram'da ayakkabı satan bir dolandırıcı, Nike, Adidas gibi ünlü markaların ürünlerini oldukça uygun bir fiyat ile sergiliyor. Ve bu şekilde tuzağa düşecek insanları bekliyorlar. İnstagram sayfasında dikkat çeken ürünü uygun fiyata satıldığını gören kurban, hemen dolandırıcıya mesaj atıyor. Dolandırıcı ise kurbana bir Whatsapp numarası verip orada siparişi alıyor. Ve kapıda ödemeli sipariş üç gün içerisinde geliyor. İlgili kargo firması kapınızı çalar ve kargo teslim edilir. İşte sürpriz tam da burada başlıyor.

Genellikle İnstagram'da görülen ürün ile elinize gelen ürün arasında dağlar kadar fark oluyor. Ya da şanslıysanız (!) istediğiniz ürünün aynısı eve gelir. Ancak üründe bozuk, kırık ve benzeri sorunlarla karşı karşıya kalırsınız. Sonra İnstagram dolandırıcısı ile iletişime geçmeyi düşünüp hemen vakit kaybetmeden İnstagram üzerinden Direkt Mesaj (DM) atarsınız. Fakat o mesaj hiç yanıtlanmaz. Bu kez de sipariş verilen Whatsapp numarasına mesaj atılır. İade veya değişim istediğinizi öğrenen dolandırıcılar sizi her iki iletişim kanalından engeller. Böylece dolandırıldığınızla kalırsınız. İnstagram üzerinde çokça yasa dışı suç işlenmesine rağmen yetkililer henüz harekete geçmiş değil. Hatta İnstagram'da silah satışı bile yapılıyor.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0