2018 Engelli Memur Atama Başvuruları için Son 4 Gün! İşte EKPSS Tercih Kılavuzları

EKPSS atamaları için geçen hafta başlayan tercihler bu hafta bitiyor. ÖSYM, 29 Kasım 2018'de Engelli Kamu Personeli Sınavı'nın ikinci tercih kılavuzunu osym.gov.tr adresinde yayımladı. 2500 engelli memur alımı için adaylar tercih yapmaya devam ediyor.
Osym
Ekpss
2018 yılı içerisinde toplam 5 bin engelli memur ataması yapılacağı bu yılın başında duyurulmuştu. İlk 2500 engelli ataması Mayıs ayı içerisinde gerçekleşmişti. Öte yandan Nisan 2018'de gerçekleşen EKPSS'ye giren adaylar yıl içerisinde yapılacak olan ikinci atamaları merakla bekliyordu. Ve Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, 29 Kasım 2018'de 2018/2 EKPSS tercih kılavuzunu yayımladı. Kılavuzda yer  alan bilgilere göre: ilkokul, lise, önlisans ve lisans alanlarında toplam 2500 engelli memur alınacak. ilkokul engelli memur atamaları kura ile gerçekleşirken diğer alanlardan ise sınava giren adayların puanları göz önüne alınarak yerleştirmeler yapılacak.

29 Kasım 2018 tarihinde başlayan engelli memur alımları 7 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. EKPSS atamaları kapsamında pek çok kamu kurum ve kuruluşuna memur alınacak. Engelli memur adayları 2016 ve 2018 EKPSS puanları ile tercih yapabilecek. Tercihler ÖSYM'nin resmi web sitesi olan osym.gov.tr üzerinden online olarak kabul edilecek. Yapılan açıklamaya göre başvurular posta veya benzeri yollarla kabul edilmeyecek. Öte yandan 2018 engelli memur atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz netleşmiş değil.

Son 4 gün kalan engelli memur atamaları için adaylar 30 tercih yapabilecek. Bu arada ÖSYM, tercih kılavuzu, nitelik kodları kılavuzu ve daha birçok bilgiyi Geçen gün duyurdu. ÖSYM'nin 2018 EKPSS/2 tercihlerine ilişkin yaptığı kapsamlı duyuruya aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0