Ahlat Ağacı Oyuncuları ve Konusuyla Dikkat Çekiyor! Ahlat Ağacı izle (fragman)

Nuri Bilge Ceyla'nın yeni filmi Ahlat Ağacı, bu hafta Türkiye'deki sinemaseverlerle buluşuyor. Ahlat Ağacı Oyuncuları kadar yayınlanan fragmanıyla da oldukça dikkat çekiyor. Peki Ahlat Ağacı filminin konusu nedir? Ahlat Ağacı fragmanı ve filmin diğer tüm detayları haberimizde.
Ahlat filmi
Ahlat Ağacı
Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın uzun süredir pek çok kişinin merakla beklediği yeni filmi "Ahlat Ağacı" bu hafta itibariyle gösterime giriyor. İddialı film, Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Arte France Cinema kurumu tarafından da maddi destek almayı başardı. Eylül 2016'da ilk kez duyurulan Ahlat Ağacı filmi aldığı maddi destekle Türkiye'de bugüne kadar en yüksek ücreti alan yapım ünvanını elinde tutuyor. 3,5 ayda tamamlanan filmin çekimleri, Eylül 2016'nın sonlarında Çanakkale'nin Yenice ilçesinde başladı. Yenice'deki çekimlerin tamamlanmasının ardından Torhasan Köyü, Asmalı Köyü ve Çanakkale Merkez’de çekimlere devam edildi. Öte yandan Ahlat Ağacı filminin fragmanı da büyük beğeni topladı. Bu arada Türkiye, Fransa, Almanya, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek ve İsveç ortak yapımı olan filmin ilk gösterimi 2018 Cannes Film Festivali'nin "Ana Yarışma" bölümünde 18 Mayıs 2018'de gerçekleştirildi.

AHLAT AĞACI OYUNCULARI VE KONUSU


Türkiye'de 1 Haziran'da Fransa'da ise 8 Ağustosta vizyona girecek olan Ahlat Ağacı filminin oyuncu kadrosunda pek çok başarılı isim yer alıyor. Yönetmen koltuğunda oturan Nuri Bilge Ceylan, filmin senaryosunu da eşi Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte kaleme aldı. Ahlat Ağacı'nın oyuncuları arasında Ahmet Rıfat Şungar, Bennu Yıldırımlar, Murat Cemcir, Hazar Ergüçlü, Ercüment Balakoğlu, Serkan Keskin, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer, Aydın Doğu Demirkol, Akın Aksu ve Öner Erkan gibi isimler yer alıyor.  
Nuri bilge
Ahlat Ağacı filmi
İlk gösterimi 71. Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirilen film dram türünde seyirciyle buluşuyor. Öte yandan Nuri Bilge Ceylan yeni filmi hakkında şu yorumu yaptı:  ''Sevelim veya sevmeyelim, bazı özelliklerimizi babalarımızdan alırız. Zayıflıklarımızı, alışkanlıklarımızı ve daha pek çok şeyi. Filmde, babalar ve oğulların aynı kaderi paylaşmasıyla oluşan kısır döngüyü bir dizi acı tecrübe aracılığıyla anlatacağız.”

Nuri Bilge Ceylan'ın sekizinci sinema filmi olan Ahlat Ağacı'nın yapımcılığının Türkiye ayağını Zeynep Özbatur Atakan üstleniyor.  Ahlat Ağacı'nın konusu ise kısaca şöyle: Sinan oldum olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır...




Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0