2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte Kurban Bayramı tarihi!

Vatandaş şu ara bayram tatilinin kaç gün olacağı konusunda Bakanlar Kurulu kararını bekliyor. Peki  2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Ve Kurban Bayramı tarihi Eylülün hangi günlerine denk geliyor? İşte Kurban Bayramı tarihi ve bayram tatilinin detayları...
Bayram
Kurban Bayramı
Tıpkı Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı da yaz aylarına denk geldi. Bu da tatil planlarını etkileyen önemli durumlardan biri. Tüm Müslüman dünyası için önemli iki bayramından biri olan Kurban Bayramı için hazırlıklara başlanması için vatandaşlar Kurban Bayramı tarihini merak ediyor. Tabi bir yandan da bayram tatilinin kaç gün olacağı da merak edilen bir başka konu... Ancak bu yılki bayram tatili hala kesinleşmiş değil. Yani Kurban Bayramı tatili 10 gün mü yoksa 6 gün mü? olacağı netleşmiş değil. Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bu soru yanıt bulabilecek. Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre bayram tatilinin 10 gün olması büyük bir ihtimal. Bu da turizim sektörünün canlanması için büyük bir önem teşkil ediyor.

Bu yıl Kurban Bayramı kaç gün olacak?



Bayrama sayılı günler kala bayram hazırlıkları da hız kazanmış durumda. Öte yandan bayram tatili kaç gün olacak? Sorusunun yanında Kurban Bayramının kaç gün sürdüğü de merak edilmekte. 2017-2018 eğitim öğretim döneminin başlamasına az kala bayram tatilinin uzatılması bir çok kişi tarafından  beklenilmekte. Kesinleşen Kurban Bayramı tatil günleri şöyle: 31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil)
1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil)
2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil)
3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil)
4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

Eğer Bakanlar Kurulu toplantısından karar çıkarsa yukardaki tatil günlerine, 26 Ağustos, 27 Ağustos,  28 Ağustos, 29 Ağustos ve 30 Ağustos 2017 tarihleri de eklenerek bayram tatili 10 gün olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamadan Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olabileceği anlaşılıyor. Çünkü Erdoğan, turizim sektörünün açığını kapatması için bayram tatilinin 10 gün olmasının olumlu olacağını ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0