2017 LYS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversiteye girişin en önemli basamağı olan LYS sınavları birer birer gerçekleşmeye başladı. Peki LYS 2017 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2017 üniversite tercihleri ve LYS 2017'nin tüm detayları. 
Osym
LYS 2017
Üniversiteye  girişin ikinci basamağı olan LYS sınavları bir bir gerçekleşmeye başladı. Bugün LYS-4  Sosyal Bilimler   sınavı tamamlanırken, yarın ise  LYS-1 Matematik testi yapılacak. Öte yandan 17 Haziran 2017 Cumartesi günü LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 sınavları, 18 Haziran 2017 Pazar günü ise LYS-3 (Edebiyat - Coğrafya)  sınavı ile LYS maratonu sona erecek. Ancak şimdiden üniversite adayları "LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?"  sorusunu sormaya başladı bile. ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar için en önemli dönem olan "üniversite tercihleri"başlayacak. Haftaya gerçekleşecek olan LYS-2, LYS-3 ve LYS-5 sınavlarından sonra gözler ÖSYM'ye çevrilecek. Peki ÖSYM sınav takviminde LYS sonuçlarının  açıklama tarihi nedir? İşte yanıtı!

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Son birkaç yıldır sonuçları hızlı açıklayarak adayları şaşırtan ÖSYM, bu yıl da adaylara bir sürpriz yapabilir. Genellikle sınav takviminde yer alan tarihlerden önce sınav sonuçlarını duyuran ÖSYM,  sınavlardan bir hafta sonra sonuçları açıklayıp tercih dönemini başlatabilir.  ÖSYM'nin resmi web sitesinde 10 -11 Haziran ve 17-18 Haziran tarihlerinde LYS sınavlarının olacağı belirtilmiş. Edinilen bilgilere göre LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak.  Öte yandan  LYS 2016 sonuçları 18 Temmuz'da  ilan edilmişti.  Buna göre  LYS 2017 sonuçları da 11 Temmuz 2017 tarihinde   açıklanarak  tercih dönemi erkenden başlatılacak.   Tabi YGS'den de LYS'den de daha yorucu daha zor bir süreç olan tercih döneminin en büyük sorunu da kısa sürüyor olması.

2017 Tercih Dönemi İçin Güzel Haber!

LYS
2017 üniversite tercih dönemine az bir zaman  kala adayların heyecanı dorukta. Şimdiden üniversiteleri ve bölüm  puanlarını  araştırmaya  başlayan adayları sevindirecek  güzel  bir haber! Bu yıl tüm alanlarda LYS 2017'ye geçen seneden 100 bin kişi daha az girecek ve yine geçen yıla oranla kontenjan sayısında bir artış olacağı ifade ediliyor. LYS 2017 ve 2017 üniversite tercihlerine dair tüm önemli gelişmeleri  güncel bir şekilde anında Webmgon'dan öğrenebilirsiniz.

Gelişmeleri FACEBOOK ve  TWİTTER sayfalarımızdan takip edebilirsiniz. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

  1. Ayla Cenk6/20/2017

    Üniversite tercihlerini bekluyoruz artık. Hayırlısıyla. Bu arada bölüm tavsiyesi olan var mı?

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0