Ödüllü Romandan Uyarlanan Fatih Akın'ın Elveda Berlin Filmi Vizyonda!

Ünlü yönetmen Fatih Akın, yazar  Wolfgang Herrndorf’un ödüllü "Yokuş Aşağı" adlı  romanını beyazperdeye uyarladı. Elveda Berlin ismiyle vizyona giren filmin konusu dikkat çekiyor. Yönetmen Akın'ın yeni filmi Elveda Berlin'in yayınlanan fragmanları yoğun ilgi görüyor. Öte yandan filmin başrollerinde Anand BatbilegTristan Göbel ve Nicole Mercedes Müller gibi oyuncular var.
Elveda berlin
Elveda Berlin (2016)
En son 2014 yapımı dram türündeki  "Kesik" adlı filmiyle sinemaseverlerle buluşan usta yönetmen Fatih Akın,  yeni filmi Elveda Berlin'le (Goodbye Berlin) izleyiciyi güldürmeyi hedefliyor.   Film, ünlü Alman yazar Wolfgang Herrndorf’un 30 ülkede birçok dilde yayımlanan ve büyük başarılar elde eden ödüllü romanı Yokuş Aşağı'daki öyküyü beyazperdeye taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya'da vizyona giren Fatih Akın'ın yeni filmi "Elveda Berlin" gişede  kısa sürede 250 bin izlemeye ulaştı. Almanya'da başlayan serüvende iki çocuk oyuncu başrolde karşımıza çıkıyor. Altın Ayı ödüllü Fatih Akın'ın yönetmenliğini üstlendiği Elveda Berlin (Goodbye Berlin) Türkiye'de vizyona girdi. Bir yol hikayesinin beyazperdeye taşındığı film komedi türünde izleyiciyle buluşuyor.  Orijinal dili Almanca olan Elveda Berlin'in Türkçe dublajlı versiyonu gösterimde. Uzun zamandır pek çok sinemasever tarafından merakla  beklenen film, müzikleriyle ve Almanya görüntüleriyle izleyiciyi etkisi altına alıyor.

Fatih Akın'ın izleyiciyi güldürmeyi hedeflediği son filmi Elveda Berlin, 2 çocuğun çalıntı bir araçla Berlin'den çıktıkları yolculuk, ergenlik, dostluk, aşk, ebeveyn - çocuk ilişkisini beyazperdeye taşıyor. Anand BatbilegTristan Göbel, Nicole Mercedes Müller gibi oyuncuların kamera karşısına geçtiği filmde, 2 milyondan fazla okuyucuyla buluşan ödüllü roman Yokuş Aşağı'daki birçok detay ve bölümü aynen beyazperdeye aktarılıyor. Türkiye gösterimi 30 Eylül olarak belirlenen Fatih Akın'ın Elveda Berlin (Goodbye Berlin) filmi bugün itibariyle vizyona girdi.


Elveda Berlin Filminin Konusu


Ödüllü yönetmen Fatih Akın'ın komedi türündeki yeni filmi "Elveda Berlin" işlediği konuyla dikkat çekiyor. İki çocuğun macerasının anlatıldığı filmin konusu şöyle:
Maik Berlin'de kopuk fakat zengin bir ailede büyüyen genç bir çocuktur. Ailesiyle geçireceği yaz tatili bir anda yerle bir olur. Maik'in annesi rehabilitasyon merkezine yatırılır, babası da genç asistanını bir anda ortaya çıkan bir iş gezisine götürmesi gerektiği bahanesiyle ortadan kaybolur. Maik evde tek başına kalmıştır ve yazın ne kadarını böyle geçireceği de belirsizdir. Evde tek başına kalan Maik zamanını havuza girip dinlenerek geçirmeye başlar. Ancak okul arkadaşlarından biri olan genç Rus göçmeni Tschick bir anda kapısında çalıntı bir arabayla beliriverir. Arkadaşının planı sakin evlerini geride bırakıp Maik'le birlikte bir maceraya atılmaktır. Birlikte yola koyulan çocuklar plansız programsız bir şekilde Berlin'i terk etmeye karar verirler. Bu ikisi için de büyük bir macera olacaktır.
.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0