Nazım Hikmet'in En Güzel Şiirlerinden Biri...

Nazım Hikmet Ran, döneminin düşüncesine zıt bir sanatçı olarak yaşamını sürdürdü. Aslında yaşamını sürdürmesi de ayrı bir konu: uzun yıllar boyu cezavindede tutuklu olarak kaldı. Bu sizi çok şaşırtmadı biliyorum. Çünkü pek çok değerli sanatçının  yaşayışına benzer bir yaşama sahipti o da. Yıllarca tutuklu yaşayan Nazım Hikmet, hiç bir zaman edebiyati, şiiri kısacası sanatı bırakmadı. O yazdıkça tutuklandı, tutuklandıkça yazdı... 

Nazım Hikmet Ran

Kominizim savunucusu Nazım Hikmet, bu düşüncesini hep sanata yansıttı. O kominizimi savunduğu için hep tutuklanan, sürülen Nazım Hikmet, en son Türkiye vatandaşlığından çıkarıldı. Tabi bu saçma durum daha sonra 2009 yılında düzeltilerek Nazım Hikmet Ran tekrar Türkiye vatandaşı olarak kabul edildi.

Bu kısa bilgiden sonra gelin Nazım Hikmet'in güzel bir şiirine kulak verelim. Seni düşünmek güzel şey...
Seni düşünmek ümitli şey...
Diye başladığı "Seni Düşünmek" adlı şiirinde uzaktan sevmeyi konu alan ve uzaktan sevmenin bir süre sonra can sıkıcı bir duruma geldiğine şu cümleyle dile getiren Nazım Hikmet, her şiirinde olduğu gibi bu şiirde de etkilemeyi bilmiştir. Bakın uzaktan sevmenin uyandırdığı o bıkkınlığı anlatan en iyi cümle: "Ben artık şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyorum."
Bu güzel şiiri gelin dinleyelim.


Nazım Hikmet'in en iyi şiiri, Nazım Hikmet'in hayatı, Nazım Hikmet'in en iyi şiirleri, Nazım Hikmet'in en sevilen şiiri ve Nazım Hikmet'in en kısa şiirini bu başlık altında ulaşabilirsiniz. Daha fazlası için webmgon.com'u takipte kalın.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0