Diyetisyen Berrin Yiğit Ramazan'da Gün Boyu Tok Tutan Yiyecekleri Sıraladı!

Sahurda tüketilen yiyecekler bizi gün boyu tok tutması açısından son derece önemli. Peki Ramazan.boyunca hangi besinler tüketilmeli? Uzun aç kalma süresince tok tutacak yiyecekleri  Diyetisyen Berrin Yiğit sıraladı. İşte detaylar...
Sahur
Sahur 
Geçtiğimiz gün itibariyle başlayan Ramazan, ilk günlerde oruç tutanları açlık bakımından zorlamakta. Ramazan'da gün boyu tok tutacak bazı besinlerle oruçlu olduğumuz günleri daha kolay geçirmemiz mümkün. Peki sahurda hangi yiyecekleri tüketirsek gün içerisinde açlık hissetmeyiz? Herbalife Nutrition Danışman Diyetisyeni Berrin Yiğit tok tutan besinleri sahurda.

Sahurda yarım litre su için diyen Diyetisyeni Berrin Yiğit,
"Sahuru genişletilmiş bir sabah kahvaltısı gibi düşünebilirsiniz. Bu öğünde hafif ama sizi uzun süre tok tutacak besinleri tercih etmelisiniz. Susamamak için sahurda bol bol su içmek sindirimi zorlar ve 3 saat içinde vücut ihtiyacından fazlası olan suyu dışarı atar. Dolayısıyla iftar ile sahur arasına günlük tüketmeniz gereken 2 litre suyu yaymanız, yavaş yavaş su içmeniz en doğrusudur. Bunun yarım litresini sahurda tamamlayabilirsiniz." dedi. Ayrıca ana yemeklerden uzak durulmasını tavsiye eden Yiğit,
"sahurda yemek yerine dengeli kahvaltılar yapmayı tercih edin. Gün boyu tok kalabilmek adına et yemekleri, pilav, makarna tüketirseniz daha çok acıkır ve susarsınız. Sahura kalkamayanlar ya da sahur yapamayacak olanlar yatmadan önce bağırsak dostu ve protein kaynağı olan 1 bardak kefir, 2 adet kuru hurma ,3 tam ceviz tüketebilirler." şeklinde önerisinde bulundu.

Sebzelerin Gücünden Faydalanın


Semizotu, roka, salatalık, tere, lahana, mor kıvırcık, havuç, maydanoz ve diğer tüm sebzeler vücuda su veren gıdalardandır. Sahurda yeşilliklerle salatalar yapabilir veya semizotlu çörekotlu bir kâse cacık halinde tüketebilirsiniz. Mantar sebzeler arasında uzun süre tok tutan alternatiflerdendir. Omletlere veya sebze yemeklerine ekleyebilirsiniz. Öte yandan anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta uzun süre tok kalmamıza yardımcı olur. Sahurda haşlama, az yağlı bir şekilde tavada, poşe veya çılbır olarak tüketebilirsiniz. Az tuzlu peynir, 1 kâse yoğurt, 1 bardak kefir, bol naneli bir ayran, 1 bardak laktozsuz süt tüketebilirsiniz. İçeriğindeki protein ile tokluk hissi sağlar ve ertesi günü daha kolay geçirmenize destek olurlar.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0