Bakın Sinead O'Connor Hangi Gerekçeyle Müslüman Oldu? (Sinead OConnor Ezan Okudu)

Dünyaca ünlü şarkıcı Müslüman oldu! Yıldız şarkıcı Sinead O'Connor, geçen gün aldığı kararla herkesi şaşırttı. Ünlü besteci ve müzisyen Sinead O'Connor, Müslüman olduğunu paylaştığı iki video ile açıkladı. Sinead O'Connor, ezan okuyup Kelime-i Şehadet getirdi. İşte detaylar...
Müslim
O'Connor
Dünyaca ünlü şarkıcı Müslüman oldu! Yıldız şarkıcı Sinead O'Connor, geçen gün aldığı kararla herkesi şaşırttı. Ünlü besteci ve müzisyen Sinead O'Connor, Müslüman olduğunu paylaştığı iki video ile açıkladı. Sinead O'Connor, ezan okuyup Kelime-i Şehadet getirdi. Sanatçı kimliğinin yanı sıra aktivist kimliğiyle de öne çıkan dünyaca ünlü şarkıcı özellikle 90'lı yıllarda söylemleriyle dikkat çekmişti. Sanatçı O'Connor, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve savaş karşıtı eylemleri ile birçok kişinin dikkatini üzerine çekmişti. Yaptığı müzik çalışmaları milyonlarca kişiye ulaşan Sinead O'Connor'ın Türkiye'de de ciddi bir dinleyici kitlesi olduğu biliniyor. Öte yandan bir süredir müzikal çalışmalarına ara veren başarılı müzisyen son olarak aldığı karar ile tüm dünyada gündeme geldi.
51 yaşındaki İrlandalı şarkıcı sosyal medyada yaptığı paylaşım ile dini inancını değiştirdiğini açıkladı. Müslüman olan ünlüler arasına giren Sinead O'Connor, konuyla ilgili iki video paylaştı. O'Connor, bir videoda İmam eşliğinde Kelime-i şehadet getirirken bir diğer video da ise ezan okudu. Sinead O'Connor'ın ezan okumasından daha çok ezanı kendine özgü şarkı söyleme tarzıyla okuması sosyal medyada konuşuldu. Bu arada O'Connor'un türbanlı olduğu fotoğrafları da sosyal medyada çokça konuşulup paylaşıldı. Müslüman oluşu hakkında açıklama yapan şarkıcı, "Tüm kutsal yazıtlar İslam'ı işaret ediyor." ifadelerini kullandı. Aynı zamanda "Kur'an diğer kutsal kitapları geçersiz kılıyor." ifadelerini de kullanan Sinead O'Connor'ın Müslüman olması kimi kesimlerce PR çalışması olarak değerlendirilirken, kimileri ise şarkıcıyı samimi buldu. Bu arada şarkıları milyonlarca kişi tarafından beğeniyle dinlenen Sinead O'Connor, daha önce Ortodoks mezhebinden ayrılarak Katolik olduğunu açıklamıştı. Bakalım Sinead O'Connor'un İslam'a geçişi nasıl bir etki gösterecek?



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0