Toygun Aliza'nın Kurban kitabı çıktı! Toygun Aliza kimdir?

Yönetmen, gazeteci ve yazar Toygun Aliza'nın ikinci kitabı çıktı. İlginç bir konuya sahip olan yazarın yeni kitabı "Kurban" okurla buluştu. Toygun Aliza,  Kurban adlı kitabı hakkında açıklamalar yaptı. İşte Toygun Aliza'nın Kurban kitabı.
Kitap
Kitap
Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Toygun Aliza'nın yeni kitabı Kurban, ilginç konusuyla dikkatleri çekiyor. Yönetmen, gazeteci ve yazar olan  Aliza'nın  yayınlanan ikinci kitabı Kurban'daki olaylar  yazarın memleketi Bursa'da geçiyor. Aynı zamanda Toygun Aliza gerçek bir olaydan esinlendiğini aktarıyor. İlk kitabını 2009'da piyasaya süren yazar, uzun bir süreden sonra yeni kitabını  okurlarıyla buluşturdu. Öte yandan Toygun Aliza, Kurban adlı kitabı için şunları ifade etti: 
"Kitap, hayatın bir hırsız için bile kolaycılığı seçmek olmadığını ve her bireyin hayatta kalmak ve iyi ölebilmek için bir savaş verdiğini ama bu savaşı tercihlerden dolayı kaybettiğini gerçek bir hikâye üzerinden anlatıyor. Okurlar, kitapta temel hak ve hürriyetini dayatılandan öte bilmeyen insanların hiçten sayıldığı ve bir suç işlemedikçe yaşadığı dahi bilinmeyen, kendi içine hapsettiği toplumdan dışlanmış ve hiç olmamış birinin hikayesi ile karşılacak. Hayatı dramla geçen ve kendi gibi bir kurban için ölüme koşar adım giden aile babası Cemal'in gerçekle kurgulanmış trajik hikâyesini okuyacaklar"

Kurban kitabının özeti


Bursa'nın Karacabey ilçesindeki bir köyde geçen hikâyede annesini ve babasını kazada kaybeden çocuk yaştaki kahraman Cemal'in dramının anlatıldığı kitabın konusu kısaca şöyle:

Hikâyenin kahramanı Cemal, anne babasını tütün tarlasında çalışmaya giderken kendilerini götüren traktörün römorkunun savrulmasıyla orada kaza sonucu kaybediyor ve yıllarca süren dramı başlıyor.
Köy yerinde amca eline düşen çocuk, boğaz tokluğuna çalıştırılıyor, kız kardeşi küçük olduğu için yetimhaneye gönderiliyor ve ona da sahip çıkılmıyor. Cemal'in küçük amcasını, büyük amcasının karısıyla ilişkiye girerken görmesi sonucu olaylar değişiyor. Cemal'den kurtulmak için yetimhaneye gönderiyorlar. Yetimhaneden kaçan Cemal sokaklara düşüyor ve bir gece polisler tarafından alınıp sığınma evine götürülüyor.
Sığınma evinin görevlisi geceleri çocuklara hırsızlık yaptırıyor. Cemal'i de diğer çocuklarla hırsızlığa gönderiyor ve asıl macera başlıyor. Cemal artık ıslahevleri ve sokaklarda büyümeye başlayarak kendini bambaşka ve hiç beklemediği bir hayatın içinde buluyor.


Toygun Aliza Kimdir?

1980  yılında Bursa'da doğan şair, yazar, yönetmen ve gazeteci Toygun Aliza gazetecilik hayatına 2001'de Doğan Haber Ajansı'nda (DHA)  başladı. Anadolu Ajansı, Londra Olay Gazetesi, Dünya Gazetesi ve Posta Gazetesi gibi mecralarda muhabir, foto muhabiri, editör ve köşe yazarı olarak görev yaptı.

Edebiyat dünyasına ilk girişi ilkokul yıllarında yazdığı şiirler ile olan Aliza'nın deneme ve kısa öyküleri ilk kez 16 yaşında yayınlandı. Birçok dergi, gazete ve radyoda kendi adı ve kullandığı mahlaslar ile bilindi. 2005'te belgesel çekti. 2005 ve 2006'da iki film daha çekti. 2010'da gazeteciliği bırakıp sadece yönetmen ve yazar olarak İstanbul'da çalışmaya başladı. Halen yazar, editör, sanat yönetmeni, senarist ve yönetmen olarak çalışmaya devam ediyor. İlk kitabını 2009'da takma isimle yayınlatan 37 yaşındaki yazarın Kurban adlı bu kitabı yazarın ikinci kitabı.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0