Neon Şeytan (The Neon Demon) Vizyonda! The Neon Demon Konusu

Yönetmen Nicolas Winding Refn'in gördüğü rüyadan esinlenerek beyazperdeye aktarılan korku, gerilim filmi Neon Şeytan, (The Neon Demon) şimdiden konuşulmaya başlandı bile.  Vizyona girmesine az bir süre kalan Neon Şeytan filminde  bir grup mankenin sırlarla dolu dünyası ele alınıyor.

Neon demon
The Neon Demon 2016


Çektiği "Drive" filmiyle çokça konuşulan ünlü yönetmen Nicolas Winding Refn'in yönetmen koltuğunda oturduğu Neon Şeytan, Los Angeles'ta modellik yapan Jesse (Elle Fanning) ve arkadaşlarının başına gelenleri mercek altına alıyor. Nicolas Winding Refn'in rüyasından hareketle tasarlanıp,  beyazperdeye aktarılan  filmde pek çok ünlü isim kamera karşısına geçti. Neon Şeytan'da Elle Fanning’e, Christina Hendricks, Keanu Reeves, Karl Glusman, Jena Malone, Bella Heathcote,  Alessandro Nivola ve Abbey Lee gibi oyuncular rol alıyor. Cannes Film Festivali’nde "Altın Palmiye" alması beklenen filmler arasında yer alan film,  çok konuşuluyor. Yayınlanan fragmanlarıyla olay yaratan "Neon Şeytan" (The Neon Demon) Ağustos'ta  sinemaseverlerle buluşacak.


Neon Şeytan  (The Neon Demon) 5 Ağustos'ta Vizyonda


Filmin yönetmeni Nicolas Winding Refn,  "Bir sabah uyandığımda  etrafımın kadınlar tarafından çevrili olduğunu ve kadınların dünyaya hakim olduğunu fark ettim" diyerek, filmin öyküsünü buradan yola çıkarak oluşturduğunu ifade etti.  Merakla beklenen  "Neon Şeytan" (The Neon Demon) 5 Ağustos'ta vizyona girecek. İkinci Dünya Savaşı öncesi  ve sonrası süregelen erkeklerin "kadın korkusunu" anlatan filmlerin son örneği olan Neon Şeytan, birçok sinemacı tarafından farklı açılardan eleştirildi.  Öte yandan İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden  "The Telegraph" ise filmi sinema tarihinin önemli yapıtlarından olan ve İspanyol ressam Salvador Daly ile İspanyol yazar ve aynı zamanda yönetmen Luis Buñuel'in "Bir Endülüs Köpeği'ne" benzeterek, Screen Crush “David Lynch ya da Werner Herzog tarafından tasarlanmış bir kabus gibi”; diye niteledi. Şimdiden olumlu ve olumsuz eleştiriler alan film önümüzdeki hafta sinemalarda.


Neon Şeytan (The Neon Demon) Filminin Konusu


Korku, gerilim türünde sinemaseverlerle 5 Ağustos'ta buluşacak olan Neon Şeytan filminin konusu kısaca şu şekilde:
"Jesse (Elle Fanning), mankenlikte başarıyı yakalayıp yıldız olma hedefiyle Los Angeles’a gelmiştir. Büyüleyici güzelliğiyle kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başlar. Genç model Los Angeles’ta hayatının en parlak günlerini yaşarken, orada tanıştığı bir grup manken arkadaşının hırsı ve güzellik saplantısı, Jesse’yi geri dönüşü olmayan bir çıkmaza sürükler."

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0