KYK Başbakanlık Bursu Ne Zaman Başlıyor? 2017 KYK Burs Miktarı ve Sonuçları

Üniversite hazırlıklarını tamamlayan pek çoğu öğrencinin şimdi gözü KYK'da. Öğrenciler, KYK bursu veya diğer  bir tabirle Başbakanlık bursunun başvurularının  ne zaman başlayacağını merak ediyor. Ancak Kredi Yurtlar Kurumu'ndan henüz bir açıklama gelmiş değil. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başbakanlık bursu bu yıl ne kadar olacak?  Ve KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
Kyk
Kyk

ÖSYM ile  işi biten pek çok üniversiteye yeni başlayacak  öğrenci  artık KYK'dan gelen açıklamalara kitlenmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde KYK yurt işlemlerine başlayan öğrenciler diğer yandan da KYK bursu (başbakanlık bursu) için Kredi Yurtlar Kurumu'ndan konu ile alakalı  gelecek açıklamayı bekliyor. Ancak KYK'dan henüz bir açıklama gelmedi fakat  geçen senelerde burs başvurularının başladığı tarihler gözönünde bulundurulduğunda 2017-2018 KYK burs başvurularının başlayacağı bir tarih ten bahsetmek mümkün. Öte yandan pek çok öğrenci 2017-2018 KYK burs miktarını ne kadar olacağı ve KYK burs sonuçlarının nezaman açıklanacağını  da merak ediyor. Ayrıca  yakında başlayacak olan  KYK burs başvuruları bu sene de hem e-devlet hem de KYK'nin resmi web sitesinden yapılabilecek. 

KYK Burs Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?


Henüz Kredi  ve Yurtlar Kurumu tarafından net bir  açıklama gelmese de, 2017 KYK burs başvurularının başlayacağı tarihin ekim-kasım ayları arası olması kesin gözüyle bakılıyor. Öte taraftan 2017 KYK burs  başvuruları Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi web sitesi www.kyk.gov.tr ve e-devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvuruda bulunan öğrencilerden gerektiğinde KYK belge isteyebilir. KYK tarafından belge istenilmeyen öğrenciler başvuru sonrası herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmayacaktır. Yine KYK burs başvuruları Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun  sitesi üzerinden açıklanacak.   2017-2018 eğitim döneminde herhangi bir önlisans ve lisans programına yerleşen her öğrenci burs başvurusunda bulunabilecek. Ekim ayında başlayacak olan 2016 KYK bursu (başbakanlık bursu) kasım ayının sonunda sona erecek. Öte yandan KYK'nın resmi sitesinde ve e-devlet üzerinden yapılacak burs başvurularında   "KYK burs başvuru formu"  öğrenciler tarafından eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Aksi takdirde başvurular geçersiz sayılacak.

Burs
Başbakanlık Bursu


KYK Burs Miktarı 2017'de  Ne Kadar Olacak?


KYK burs başvurularının başlamasına az bir süre kala yine pek çok öğrencinin merakla yanıtını aradığı bir başka soru:  "KYK burs miktarı 2017'da ne kadar olacak?" sorusudur. Henüz konu hakkında net bir bilgi paylaşılmazken, geçen sene 400 TL'den 420'ye yükseltilen burs ve kredi miktarı bu yıl 440  TL olması bekleniyor.  Bu  arada bu yıl da yani  2017'de KYK burs miktarı 440 TL  olması gerekirken iddialara göre  450 TL olacak. Ancak net olarak  bilinen ise bu sene KYK burs miktarının artacağıdır.  Kasım 2017'da başvuruları sona erecek olan KYK bursu (başbakanlık bursu) sonuçları açıklandıktan sonra burs veya kredi kazanan öğrencilerin adına Ziraat Bankası'nda açılacak hesaplara burs/kredileri yatırılacak.


KYK Bursu (başbakanlık bursu) Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


Ekim-kasım ayları arasında e-devlet ve kyk.gov.tr üzerinden alınan başvurular  aralık ayı içerisinde değerlendirildikten sonra belge gerektiren durum varsa bazı belgeler KYK tarafından  istenecek. Ve aralık ayında değerlendirilen burs başvuru süreci sonrası Ocak 2018'in hemen başında "KYK burs başvuru sonucları" online olarak KYK'nin resmi web sitesi kyk.gov.tr üzerinden açıklanacak. Burs veya kredi kazanan öğrencilerin ödemeleri Ziraat Bankası şubelerinde yapılan işlemler sonrası 6-10 ocak tarihleri arasında yapılacak. Ayrıca TC. Kimlik numarasının sonuna göre öğrencilerin ödemeleri her ayın 6 ile 10'u arasında yapılacak.

Burslar ve diğer konulardaki yeni gelişmeleri Webmgon'un  FACEBOOK ve TWİTTER  sayfalarından takip edebilirsiniz. 

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0