Xiaomi 14 Lite: Özellikleri ve Türkiye Fiyatı Belli Oldu mu?

Xiaomi'nin 14 serisinin piyasaya sürülmesinin ardından dikkatler hızla Xiaomi 14 Lite modeline çevrildi. Uygun fiyatı ve amiral gemisi performansıyla dikkat çekecek olan Xiaomi 14 Lite'ın özellikleri nelerdir? Türkiye'deki fiyatı ne olacak? İşte merak edilen soruların cevapları.
Günümüz ekonomik koşulları gereği, amiral gemisi telefonlar yerine daha çok orta segment cihazlar tercih edilmekte. Hem fiyatları hem de sundukları özelliklerle tercih edilen bu segmentin öncülerinden biri de Xiaomi'nin Lite versiyonları. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Xiaomi 14 serisi büyük ilgi görmüş ve ardından Xiaomi 14 Lite modelinin çıkış tarihi ve fiyatı merak konusu olmuştu. Ayrıca, Xiaomi'nin Leica ile işbirliği yapmasının ardından, orta segment telefonlardaki kamera performansındaki değişiklikler de merak konusu haline geldi. Yapılan açıklamalara göre, Xiaomi 14 Lite ile birlikte kamerada Leica işbirliği göreceğiz ve bu değişikliklerle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Ön kamerada çift kameralı bir yapıya geçiş yapılması planlanırken, firmanın ön kameraya daha fazla önem vereceği belirtiliyor. Türkiye'de yakın zamanda satışa sunulması planlanan Xiaomi 14 Lite, diğer çekici özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Snapdragon 7 Gen 3 işlemcisiyle piyasaya sürülecek olan 14 Lite modeli, neredeyse amiral gemilerinde kullanılan 8. nesil işlemcilerle aynı performansı sunabilecek. Bu nedenle birçok kullanıcının tercih sebebi olması bekleniyor. Ayrıca, Xiaomi bu sefer Lite serisinde dikkat çeken ekran performansını daha da artırmayı hedefliyor. Önceki Lite serisi cihazlarda olduğu gibi ekranlar rakiplerine göre oldukça etkileyici olacak. Xiaomi 14 Lite modelinde ekran çözünürlüğü 1.5K'ya yükseltilecek. Ayrıca, telefonda 5000 mAh kapasiteli bir batarya kullanılacak ve bu batarya 90W hızlı şarj desteğiyle kısa sürede doldurulabilecek. Peki, Xiaomi 14 Lite fiyatı ne kadar olacak? Ülkemizdeki enflasyon artışı göz önünde bulundurulduğunda, Xiaomi 14 Lite modelinin satış fiyatı merak konusu. Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, Xiaomi 14 Lite'ın 25.000 ile 35.000 TL arasında bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0