"İçimde bir yerlerde bir duygusal kumbaram var" Ceren Gündoğdu ilk albümü öncesi Webmgon'a konuştu! (Röportaj)

Tiyatro ve dizi oyuncusu, müzisyen Ceren Gündoğdu ilk albümü "Kapalı Gözlerle" öncesi Webmgon'dan Mazlum Günhan'a konuştu. Daha önce yayınlanan single çalışmalarıyla beğeni toplayan Gündoğdu, merak edilen pek çok konudaki sorulara samimi yanıtlar verdi.
Ceren Gündoğdu
Ceren Gündoğdu 
Daha önce yayınladığı Tepetaklak, Ben Hep Seni Sevdim ve Kayıp single çalışmalarının yanı sıra cover'ladığı İki Keklik ve Mağusa Limanı türküleriyle müzikseverlerin beğenisini toplayan oyuncu ve müzisyen Ceren Gündoğdu, Webmgon.com'a konuştu. Mazlum Günhan'ın sorularını yanıtlayan başarılı şarkıcı, 20 Mart'ta çıkacak ilk albümünün yanı sıra merak edilen pek çok konuda samimi açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj!

"En büyük hayallerimden biri müziklerini yapacağım bir sinema filminde oynamak"
 Ceren Gündoğdu
 Ceren Gündoğdu
İnternette hakkınızda çok az bilgi bulunuyor. Ve kim olduğunuz da Google'daki aramalardan anlaşıldığı kadarıyla çokça merak ediliyor.  O yüzden klasik bir soru ile başlamak istiyorum. Ceren Gündoğdu kimdir, biraz kendinizden söz eder misiniz?

1988 yılında İstanbul’da, salonunda hem piyano hem bağlama olan bir evde dünyaya gözlerimi açtım. Müzisyen bir anne babanın kızı olmam, hem farklı müzik türlerine ilgi duymamı, hem de çok küçük yaşta piyanoyu kendime yol arkadaşı seçmemi sağladı. 9 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı-zamanlı Piyano Bölümü’nü kazandım. 2011’de Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden birincilikle mezun oldum. Aynı dönemde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikal-Tiyatro Bölümü’nde de eğitimimi tamamladım ve ardından Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptım. Okul hayatı biter bitmez kendimi İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnesinde buldum; iki sezon boyunca kült bir Broadway müzikali olan ‘Sidikli Kasabası’nda başrollerden biri olarak görev yaptım.  Ardından TRT ekranlarında akustik performansla sohbeti birleştirdiğimiz müzik programları ‘Sokakta Hayat Var’ ve ‘Şehrin Işıkları’nı hazırlayıp sundum. Lise yıllarından beri kendi şarkılarını yazan bir şarkıcı olarak, tüm bunları yaparken, hep tek bir hayalim vardı ve 2018 sonbaharında bu hayali gerçekleştirmek için bir adım atıp kendi şarkılarımı paylaşmaya başladım. Geçtiğimiz 1.5 sene içerisinde 8 single yayınladık ve şimdiyse kalbim güm güm güm; daha önce yayınlamamış olduğum 7 şarkıyı içeren ilk albümüm ‘Kapalı Gözlerle’ çok yakında benden çıkacak, hepimizin olacak. :)

Sizi pek çok kişi şarkıcı kimliğinizle tanıyor. Ancak daha önce çeşitli dizi ve tiyatro oyunlarında oyunculuk da yaptınız. Yakın gelecekte Ceren Gündoğdu'yu sahnede ya da kamera önünde görecek miyiz?
 
Benim için şarkı yazarlığı bir nev-i hikaye anlatıcılığı. Sana dair, senin duygusal hafızana ait bir hikayeyle bambaşka insanlara dokunmak, o ortaklığı yakalamak büyülü bir şey sahiden. Müzikal-Tiyatro’da da aslında bir hikayeyi oyunculuk, müzik ve dans üzerinden anlatmak söz konusu. Bu bana güçler birliği gibi geliyor adeta! Şu anda halen, 3 sezondur Zorlu Psm’de sahnelediğimiz Damdaki Kemancı Müzikali’nde başrollerden biri olarak görev yapıyorum. Müzikal-Tiyatro hayatımda hep olsun istediğim bir şey çünkü farklı bir karakterin dünyasına girip, o dünyanın içinden şarkı söylemek, bir oyuncu olarak farklı hikayelerin anlatıcısı olmak, şarkı yazarlığımı da yorumculuğumu da besliyor. Bu beni zenginleştiren bir döngü. Yeni müzikal projeleri elbet olacaktır, çünkü aşığım bu işe! En büyük hayallerimden biri ise müziklerini yapacağım bir sinema filminde oyuncu olarak da yer almak.

Çok yakında müzikseverlerle buluşacak albüme gelmek istiyorum.
Bildiğim kadarıyla ilk albümünüzün hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Albüm ne zaman geliyor ve hazırlıklar ne durumda?


Aylardır süren hazırlıklar sonunda tamamlandı, ilk albümüm ‘Kapalı Gözlerle’ 20 Mart’ta yayınlanıyor. Gerçekten hem çok çok heyecanlıyım, hem çok sakinim. Çok git gelli bir duygu durumu! "Kalbimde kelebekler uçuşuyor" tanımlaması hiç bu kadar doğru gelmemişti.

Peki albümde kimlerle çalışıldı? Dinleyiciyi ne gibi sürprizler bekliyor?
 
3 şarkının prodüktörlüğü Cihan Mürtezaoğlu’na ait. Cihan yıllardır hayranlıkla dinlediğim, müziğiyle müziğim arasında bir bağ kurabildiğim bir sanatçı, tamamen tesadüfi bir şekilde kesişti yollarımız. Hayatın gönderdiği işaretleri okumaya çalışan biriyim, Cihan’la tam da albüm öncesi, böyle plansız şekilde yollarımızın kesişmesi bana verilen bir armağan bence. Diğer 4 şarkının prodüktörlüğünü de daha önce yayınladığım tüm şarkıların prodüktörlüğünü yapan Arel Koray Nalbant yaptı. Koray benim için çok değerli bir yol arkadaşı sadece müzikal açıdan değil, her yönden bana destek olan, yeteneğine, disiplinine, üretkenliğine ve dostluğuna çok inandığım bir müzisyen. Detaylı albüm künyesini albümle birlikte paylaşıyor olacağım; şarkılara hayat veren müzisyenlerin hepsine büyük bir teşekkür borçluyum. Dinleyici bu albümde, yalın bir dil ve güçlü melodiler üzerinden anlatmaya çalıştığım samimi hikayelerle karşılaşacak. İçten, mahrem, romantik ve melankolik bir dili var albümün. Diliyorum ki dinleyen herkes kendi hikayesinden bir şeyler bulsun, kendini dinlesin, kendi hisleriyle yüzleşsin bu şarkıları dinlerken. Yani albümün sürprizi, bana ait gibi gözüken hikayelerin, dinleyen kişiyi beklenmedik şekilde kendi iç dünyasına götürmesi olsun isterim.

Yayınlanan 8 single çalışmasının yanı sıra çıkacak albümdeki pek çok şarkının söz ve müziği size ait olduğunu biliyoruz. Nelerden besleniyorsunuz?  En önemlisi de ilham veren bir yer, bir şey var mı genel olarak?

Evet, albümdeki tüm şarkıların sözü ve müziği bana ait. İçimde bir yerlerde bir duygusal kumbaram var. Yaşadığım her şey, hissettiklerim, gözlemlediklerim, okuduklarım, dinlediklerim... Her şey o kumbarada birikiyor. Sonra gün geliyor o kumbaradakiler bir bir ortaya dökülüyor ve bir şarkı çıkıyor ortaya. Şarkılarımda çoğu zaman çıkış noktası kendi yaşadıklarım ama insan kendi duygularını, tanıklık ettiği başka hikayelerle harmanlamayı başarabildiği ölçüde iyi bir şarkı yapabiliyor sanırım. İlham veren özel bir yerim yok ama bir melodi ya da bir söz kafamda dönmeye başladıktan sonra mutlaka piyano başına geçerim ve şarkı öyle ilerler. O yüzden piyanomun başucunda olmak benim için çok özel. 18 yaşımdan beri de aynı piyano yol arkadaşım.
Dinleyici yorumlarına baktığımızda genel itibariyle "büyüleyici" bir sese sahip olduğunuz ifade edilmiş. Ve şaşırtıcı olan da şu ki neredeyse Ceren Gündoğdu hakkında yapılan bütün yorumlar olumlu. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Ne mutlu. Gerçekten her bir yorumu tek tek okumaya çalışıyorum, aynı şekilde bana gönderilen mesajları da... Yorulduğum, inancımı kaybettiğim zamanlar da oluyor. İşte o zamanlarda o mesajlar bana her gün yeniden aşkla üretme gücünü veriyor. Yorumlar neden hep olumlu sorusuna gelince, cevabı bilmiyorum ama ben hep sevdiğim şarkıları söylüyorum. Taktiklerle, içselleştirmediğim stratejilerle müzik yapmıyorum. O gerçeklik hissi geçiyor belki de karşıya...

Aynı zamanda Kadına yönelik şiddete dikkat çeken "Adım Kadın" şarkısının yanı sıra "Doğa İçin Çal" gibi önemli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan birisiniz. İmkanınız olsa yeryüzünde canınızı sıkan neyi veya neleri değiştirirdiniz?

Şarkı yazarları ve şarkıcılar olarak sesimizi duyurabilme potansiyeline sahibiz. Bu da beraberinde bir sorumluluk getiriyor. Farkındalık yaratmak istediğim bir konu hakkında şarkı söyleme fikri umut veriyor bana. Ne kadar çok kişiye ulaşsa o kadar iyi elbette ama bir kişiye ulaşması, bir kişiyi bile bildiği ama göz ardı ettiği bir mevzu üzerine düşünmeye itmesi çok kıymetli bence. O yüzden popüler kültür içindeki üretimlerimizin yanı sıra, değişime ön ayak olmak için yapılan, ‘çağrı’ niteliği taşıyan müziğe de her birimizin destek vermesi gerek. Dünyada değiştirilmesi için canla başla çalışmak isteyeceğim çok fazla yanlış var. Evrensel boyutta hakim olan düzen adil bir düzen değil, bireyler eşit şartlarda mücadele etmiyor hiç bir alanda. Ekonomik ve politik güç hep belirli bir zümrenin elinde. Hangi bir problemi işaret etsem seçmek zor...Fakat sosyoloji okuduğum dönemde de daha çok toplumsal cinsiyet üzerine çalışmayı tercih ediyordum sanırım o yüzden toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı ayrı bir hassasiyetim var. Kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetle mücadeleye müziğimle, sesimle, sözümle destek olabilmek için elimden ne gelirse yapmaya her zaman hazırım.

Webmgon'un bu haftaki konuğu olduğunuz için teşekkür ediyoruz. İlk albümünüzü sabırsızlıkla bekliyoruz. Son olarak yakında konser varsa tarih paylaşabilir misiniz? Ve var mı eklemek istediğiniz bir şey?

Ben teşekkür ederim heyecanımı paylaştığınız için. Covid-19 virüsü (Corona) dolayısıyla alınan önlemlerden ötürü nisan ayı içerisindeki konserlerimizin çoğunu iptal ettik. Albüm tanıtım konserimizi ise 5 Mayıs’ta Zorlu % 100 Studio’da yapacağız. O gece için düşlediğim bir sürü sürpriz var. Şimdiden çalışmalara başladık. Dilerim birlikte oluruz!

Paylaş

WhatsApp Telegram

29 Yorum:

  1. Ya her gün yüzlerce şarkı dinliyorum ama nasıl olur da böyle müthiş bir sese denk gelmedim. Bu da benim ayıbım olsunnnn

    YanıtlaSil
  2. Adsız3/18/2020

    İlk kez uzzuun bir yazı okudum. Ama değdi.

    YanıtlaSil
  3. Sizi yakından tanımıyorum ama sarkılarınızı falan biliyordum. Bugünkü röportajın sondan ikinci sorusunudan sonra sizi yakın takibe aldım. Aynı düşüncede olduğumuzu düşünüyorum... Yolunuz açık olsun

    YanıtlaSil
  4. aaa vavilla bwn bu ablayı biliyorum bir tane şarkısı var tiktokta onunla hep video çekiyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Adsız3/18/2020

    Ayben röportajı gelsinnn

    YanıtlaSil
  6. Yusuf Cetin3/18/2020

    Bu yazının ortasındaki Instagram videosunda çalan müzik ne acaba çok güzel bir müzik lütfen acil cevap

    YanıtlaSil
  7. Eylem Şişman3/18/2020

    Doğa için çal kaçıncı video acep

    YanıtlaSil
  8. Adsız3/18/2020

    Nice 😀

    YanıtlaSil
  9. Gözde Cengiz3/18/2020

    Sayenizde başa sarp sarıp dinleyeceğim ve suyunu çıkaracağım bir şarkı daha buldum

    YanıtlaSil
  10. Berk Erdem3/18/2020

    Benim instada daha fazla takipç var böyle ünlü olmaz. Biraz takipçi kassın

    YanıtlaSil
  11. Adnan Yavaş3/18/2020

    Spotify playlistime ekledim takipteyim

    YanıtlaSil
  12. Elif aycan3/18/2020

    Ceren abla seni seviyoruz

    YanıtlaSil
  13. Meral Güneri3/18/2020

    Star tvde ilk görmüştüm çok tatlı biri gerçekten.

    YanıtlaSil
  14. Adsız3/18/2020

    İki keklik gibi şarkılar gelsin lutfen

    YanıtlaSil
  15. Cem Olgun3/18/2020

    Kaliteli müzik niye hak ettiği ilgiyi görmez anlamış değilim.

    YanıtlaSil
  16. İbrahim Akat3/18/2020

    2 sene önce keşfettim ve o günden beri dinlerin. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  17. Adsız3/18/2020

    Bir deniz tekin bir de ceren gündoğdu uyurken nini gibi geliyor. Uyuma sorunu olanlar kulaklığınızı takın ve sonra huzur...

    YanıtlaSil
  18. Gizem Uğur3/18/2020

    Niye yalan haber yapıyorsunuz böyle bir ünlü yok ki. Youtupa yazdım çıkmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat İlkan3/18/2020

      Sabah sabah hiç güleceğim yoktu ya gerçekten :)

      Sil
  19. Çiğdem3/18/2020

    Mesela bu şarkı muhteşem muhteşem
    https://youtu.be/IdbmC7yG4Oo

    YanıtlaSil
  20. Büşra3/18/2020

    Ne olur Allah rızası için Suzan hacıgarip röportajı gelsin ne olur

    YanıtlaSil
  21. Adsız3/18/2020

    Tiktokçular olarak yanınızdayız. Asdfj

    YanıtlaSil
  22. Abdurrahman3/18/2020

    Coruna haberi yapın ya Ne röportajı hepimiz ölecez siz hala röportaj yapıyor sunuz. mesela ceren hanım koruma hakkında ne düşünüyor onu sorun

    YanıtlaSil
  23. Mükemmel bir ses başarılarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  24. Corona sanatçıları da vurmuş. :(

    YanıtlaSil
  25. Adsız3/20/2020

    Kadının albümünü az önce dinledim efsane olmuş. Bence çok güzel.

    YanıtlaSil
  26. Kübra Yolcu3/20/2020

    Albümden bir tane favori şarkım olsun diye hepsini dinledim ama karar veremedim hangisinin benim favori şarkım olacağını o kadar iyi yaa

    YanıtlaSil
  27. Emrah Dursun3/26/2020

    Burada da coronadan bahsediyorlar ya ne okusam corona yeterrrr

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0