Haluk Bilginer'li Yabancı Film Ben-Hur Bayram Tatilinde Vizyonda!

İlk olarak 1959 yılında sinemaseverlerle buluşan Ben-Hur filmi 2016'da tekrar çekildi. Bu hafta vizyona girecek olan Ben-Hur'un oyuncu kadrosunda yer alan Türk oyuncu da dikkat çekiyor. Titanic, Yüzüklerin Efendisi gibi önemli filmlerden sonra en çok Oscar'a sahip olan filmin yeni versyonu ilk filmden daha kısa.

Ben hur 2016
Ben-Hur (2016)
İlk olarak 1959 yılında  William Wyler tarafından çekilip, 11 Oscar alan Ben-Hur, pek çok aksiyon  filmine ilham kaynağı olduğu belirtilmekte. 11 Oscar'lı film 1997'ye kadar "en çok Oscar alan film" ünvanına sahip olup, Titanic filmiyle bu rekoru kaybetmişti. Unutulmaz filmler arasında yer alan Ben-Hur, yenilenerek tekrar gösterime girecek. Öte yandan 2016 yapımı Ben-Hur'un oyuncu kadrosunda yer alan Haluk Bilginer de dikkat çekiyor. Usta oyuncu Bilginer, filmde "Simonides" adında bir karakteri canlandırıyor. 9 Eylül 2016'da Türkiye'de vizyona girecek olan yeni Ben-Hur, aksiyon, macera ve epik türlerinde filmsevenlere hitap ediyor. Yönetmenliğini Timur Bekmambetov'un üstlendiği 2016 yapımı Ben-Hur, 1959 tarihli orijinal  filmden 88 dakika daha kısa. Bu hafta vizyona girecek olan yeni Ben-Hur'un süresi 124 dakika.

9 Eylül Cuma günü aksiyonseverlerle buluşacak olan Ben-Hur'un  oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer'in yanı sıra, "Boardwalk Empire” adlı diziyle çok konuşulan Jack Huston, Toby Kebbell, Nazanin Boniadi, Rodrigo Santoro ve ünlü  oyuncu Morgan Freeman gibi isimler öne çıkıyor.
Genç bir Yahudi olan Judah Ben-Hur’un Romalılar tarafından yanlışlıkla esir alınmasını ve daha sonra intikam duygusuyla geri dönüşünü anlatan filmin senaryosunu Keith R. Clarke ve John Ridley kaleme aldı. Film Lew Wallace'in 1880 tarihli "Ben-Hur: A Tale of the Christ" adlı kitabından yeniden uyarlandı. Öte yandan aynı adla  1959  yılında çekilen film, Çin Halk Cumhuriyeti'nde yasaklanmıştı.


Yeni Ben-Hur Filminin Konusu


Bu hafta vizyona girecek olan Ben-Hur, ilk filmden 88 dakika daha kısa bir şekilde izleyiciyle buluşacak. Buna göre 2016 yapımı Ben-Hur'un konusu şöyle:  Ben-Hur Yahudi varlıklı bir prens, aristokrat, tüccardır. Üvey kardeşi Romalı Messala ise görüşmedikleri yıllar boyunca yüksek kademeli bir Roma hakimi olmuştur. Kudüs’ten uzak kaldığı uzun yıllardan sonra buraya dönen Messala, artık Roma ordusunun komutanı olmuştur. Yahudilerin özgürlüğü için canı pahasına mücadele eden Ben-Hur’dan, çocukluk arkadaşı Messala tarafından, Romalıları eleştiren yahudileri teşhis etmesi istenir ancak Ben-Hur kabul etmez. Messela onu kürek mahkumu olarak sürgüne gönderir. Bunun üzerine arkadaşı Zengin hayatına veda eden prens bu olay üzerine intikam yemini edecektir. Bu andan sonra hayatı büyük bir maceranın içinde kaybolur....(Beyazperde.com)

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0