Ebru Gündeş ile düet yapmak isterim" Mecnun Misali Şarkısıyla Dikkat Çeken Mertcan İle Röportaj

 Mecnun Misali single çalışması ile beğeni toplayan genç şarkıcı Mertcan, Webmgon'a konuştu. Şarkılarını yazıp besteleyen Mertcan, müzik yapmak isteyenlere de önemli tavsiyelerde bulunuyor. İşte o keyifli röportaj...

Mertcan

Mertcan, öncelikle kendinden biraz bahsedebilir misin?

Tabi ki . Ben Mertcan 1988 Bakırköy doğumluyum. Batılı bir babayla doğulu bir annenin en büyük çocuklarıyım ve bu doğu-batı sentezinin üstümde çok güzel bir etkisi olduğuna inanıyorum. Çocukken de 4 tane reklam filminde oynadıktan sonra Galatasaray alt yapısını kazandım. O zaman seçimimi futboldan yana kullanmıştım, bu nedenle ajanstan ayrılmıştım. İnsanların seçimleri hayatını şekillendiriyor. Açıkçası yıllardır çeşitli işlerde çalıştım. Her işi yaptım derler ya benim de öyle. Şimdi en büyük hayalim ‘müzikleyim’ her şeyimle bu işe kanalize olmuş durumdayım. Müzik; hep içimde olan, cesaret edemediğim bir tutkuydu ve sonunda müzikleyim. Yaptığım onlarca şarkıyı piyasaya çıkarmak için sabırsızlanıyorum.

Müzik dünyasına her gün neredeyse yüzlerce kişi profesyonel olarak adım atıyor. Sen de onlardan birisin.  Peki senin rakiplerinden ayıran nedir? 

Bu işe girmemde beni en çok motive eden şey her dinleyenin ‘kendi tarzınla söylüyorsun’ demesi oldu. Tüm müzik türlerini kendi tarzımla okuyorum. Bir de malum kaliteli şarkı kısırlığı yaşanmakta. Benim en büyük avantajım kendi şarkılarımı yapıp söylemek .Bu iki özelliğimin beni farklı kılacağına inanıyorum

Mecnun Misali şarkına dikkat çeken bir klip çektiğini söyleyebiliriz. Bize hem şarkının ortaya çıkış sürecini hem de klip hakkında bilgi verebilir misin? 

Şarkıyı 15 yaşında yapmıştım. İlk şarkım değildi ama bana ‘ben bu işi yapıyorum galiba’ dedirten şarkıydı. Her ne kadar piyasaya yeni girmiş olsa da arkadaş ortamında sürekli söylediğim ve özellikle yakın arkadaşlarımın senelerdir ezbere bildiği bir şarkı. Kaliteli bulduğum ilk şarkım olduğu için de müzik piyasasına bu şarkı ile girmek istedim. Klip çekeceğimiz zaman aklımda birkaç senaryo vardı. Şuan klipte izlediğiniz  senaryoyu tercih edip ekibime söyledim. Onlar da beğenince ortaya ‘Mecnun Misali’  klibi çıktı.

Şarkının söz ve müziğini kendin yazdın  Peki şarkı yazarken nelerden besleniyorsun? 

Şarkı bestelemek benim en keyif aldığım süreçlerden biri. Beste yapmak için özel bir an yok bence. Kendimi kasmadan, herhangi bir anda bir şeyler mırıldanırken buluyorum. Sonra da kağıda döküyorum. Eklemeler, çıkartmalar, değiştirmeler işin sonraki kısmı zaten.

Türkiye veya dünya çapında biriyle düet yapma  imkanın olsa bu kim olur? 

Ebru Gündeş. Çünkü,  kendisi Türkiye’nin en iyi kadın seslerinden bir tanesi. Şarkıları ve Ebru gündeşin yorumu beni çok etkiler. Bu nedenle eğer böyle bir şansım olsaydı ilk tercihim kesinlikle Ebru Gündeşten  yana olurdu O da benim için ayrı büyük bir hayal.

Mertcan, sorularımıza samimi bir şekilde cevap verdiğin için teşekkür ederim. Son olarak senin gibi müzik piyasasına girmek isteyen gençlere ne gibi önerilerde bulunmak istersin?

Sizin sorularınızda da olduğu gibi her gün yüzlerce şarkıcı çıkıyor. İçlerinden sıyrılmak çok küçük bir ihtimal, bunu bilerek başlayın. Kendinize inanıp başlamaya karar verdiğinizde kimseyi dinlemeyin. Çünkü etrafınızda cesaretinizi kıracak kişi sayısı az olmayacak. Başarılı olmak için deneyin. Denerken de hatalar yanlışlar yapacağız, bundan korkmayın. Çok uzun süreç olan bu işte iyi olan işlerin elbet hak ettiği yere geleceğine inanıyorum.



Paylaş

WhatsApp Telegram

6 Yorum:

  1. Güneş12/23/2020

    Aslında güzel şarkı ha

    YanıtlaSil
  2. Yusuf İlhan12/23/2020

    88li mertcan var mı yaa :))))))))

    YanıtlaSil
  3. Sesi küçük emraha benziyor

    YanıtlaSil
  4. Sözler çok iyi

    YanıtlaSil
  5. Cenk Erkan12/23/2020

    İlk kez duydum bu adamı

    YanıtlaSil
  6. Cemre Vatandaş12/23/2020

    Kış ortasında hareketli şarkı mı olurr

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0