Dikkat! Devlet birçok kişiye "bedava internet" verecek

Devlet 300 bin aileye "ücretsiz internet" yardımında bulunmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgiye göre bedava internet hizmeti fiber olacak ve aile koruma özelliğiyle verilecek. Peki devlet ne zaman bedava internet başvuru taleplerini alacak? Bedava internetin kotası ne kadar olacak? Vatandaş, bedava interneti nasıl alabilecek? İşte 2017 yılında  bedava verilecek internetin detayları.
Ücretsiz internet
İnternet
Birçok resmi işlemi internet ortamına taşıyan devlet,  internet kullanımının yaygınlaşmasını hedefliyor. Birçok interneti yaygınlaştıran proje üzerinde çalışan farklı bakanlıkların yanı sıra  dört bakanlık ortak bir şekilde 300 bin aileye "bedava internet"  hizmeti için harekete geçti. Yürütülen çalışma kapsamında birçok aile ve ailede okuyan çocukların internete erişimi kolaylaşacak. 2017'de faaliyete girecek olan bedava internet projesi için  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ortak çalışıyor. Kasım 2016'da duyurulan "ücretsiz internet" hizmetinin Aralık 2016'da hayata geçeceği yönündeki haberler gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Resmi bir açıklama olmasa da "ücretsiz internet" için başvuruların 2017 ortasında alınacağı öğrenildi. Ayrıntılar henüz netleşmese de  devletin ücretsiz internet için en büyük şartı ailenin ekonomik durumunun iyi olmaması öne çıkıyor. Ayrıca  iddialara göre bedava internet lbaşvurusunda bulunacak ailenin evinde  bilgisayar olması da  şart koşulacak. Peki nasıl bedava internetten faydalanabilinecek?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları' başvuruları alacak


Resmi Gazete'de duyurulmasıyla başlanacak olan 300 bin aileye bedava internet hizmeti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları görevlendirildi. 81 il ve illere bağlı tüm  ilçelerinde  bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları müracaatları kabul edecek. Vatandaş, kendisine verilecek olan formu doldurup vakfa teslim edecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da ailenin ekonomik durumunu araştırıp bedava internet hizmeti için uygun olup olmadığını tespit edecek. Ücretsiz internet başvurusu  kabul    edilen ailenin evine bedava internet bağlama işlemlerine başlanacak. Devlet, bu projeyle internetin yaygınlaşmasının yanı sıra internete erişemeyen aileler ve ailedeki öğrencilerin eğitiminde daha kolay internete ulaşmasını hedefliyor. Bu arada proje kapsamında "aile koruma" programıyla bedava internet sunulacak ve dolaysıyla evdeki çocuklar interneti kullanırken güvende olacaklar.  Yine öğrencilerin derslerini kolaylaştıracak bazı servislerin de bu hizmet kapsamında sunulması bekleniyor.  

Henüz proje hakkında net bilgiler paylaşılmadı. Ayrıca verilen bilgiler de kısıtlı olduğu için pek çok kişinin kafasında soru işaretleri bulunuyor. En çok sorulan soru ise:  bedava internetin kotasının ne kadar olacağı. Çalışmayı yürüten bakanlıklardan resmi bir açıklama yapılmasa da 300 bin aileye sunulacak bedava internet hizmetinin kotası 100 GB  olacağı ve adil kullanım kotasının uygulanacağı öne sürülüyor. Yine,  ücretsiz internetin Türk Telekom tarafından sağlanacağı da ifade ediliyor.

Çok yakında 300 bin aileye verilecek olan ücretsiz internet hizmetinin son gelişmelerinden haberdar olmak için Webmgon'u takip edebilirsiniz. Bedava internet hizmetinin son gelişmelerinden hemen haberdar olmak için bizi FACEBOOK  ve TWİTTER  hesaplarından takip edin.

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0