14 Ekim'de Vizyona Girecek Cehennem (İnferno) Filminin Konusu

Dan Brown'un ünlü kitabından beyazperdeye uyarlanan Cehennem (İnferno) bu hafta vizyonda. İstanbul'da da çekimleri  gerçekleştirilen filmde pek çok ünlü isim kamera karşısına geçti. Peki Cehennem (İnferno) filminin konusu nedir? Cehennem filminde kimler oynuyor?  İşte İnferno filminin detayları!
Cehenem filmi
Cehennem (İnferno) 2106
Ünlü yazar Dan Brown'un birçok dile çevrilen "İnferno / Cehennem",  romanı beyazperdeye uyarlandı. Gerilim, polisiye türündeki film Cehennem (İnferno) 14 Ekim'de  sinemaseverlerle buluşuyor. Yönetmen koltuğunda Ron Howard'ın oturduğu Cehennem - İnferno,   Dan Brown imzalı romanlardan uyarlanan serinin 3. film ünvanına sahip. Başrollerini Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster ve Sidse Babett Knudsen'in paylaştığı filmi David Koepp senaryolaştırdı. Öte yandan Tom Hanks'in üçüncü kez Robert Langdon karakterini canlandırdığı Cehennem - İnferno  filminin canalıcı  bir kısım çekimleri İstanbul'da gerçekleştirildi. Filmde İstanbul Ayasofya dışında Budapeşte, Venedik, Florence ve Padova'dan da  çekimler kullanıldı.  Konusuyla dikkat çeken İnferno filmi gerilim, polisiye türünde izleyiciyle buluşuyor. Öte yandan Tom Hanks'in boy gösterdiği ilk 3D film olan Cehennemİnferno pek çok sinema eleştirmeni ve sinema yazarı tarafından eleştirildi.

Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar filmlerinden sonra pek çok kişinin beklediği Dan Brown'un aynı adlı romanından uyarlama Cehennem, serinin son  filmi    oldu. Öte yandan Türkiye gösterimi 14 Ekim olarak belirlenen Cehennem - İnferno filminin basın gösterimi dün akşam gerçekleştirildi. Filmin basın gösteriminde açıklamalarda bulunan Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar,  kitabı okuyanlar filmi sevmeyecekler diyerek İnferno filmi için şunları söyledi: "Film, aksiyon tutkunları için tatmin edici, heyecanlı bir turistik gezi gibi."  Habertürk Sinema yazarı  Kerem Akça ise Cehennem filmi için  "serinin en sürükleyici filmi olmuş diyerek şunları ifade etti: "İstanbul'un alışık olduğumuz genel plandan yansıtılan, oryantalist görüntüsüne başvurmayan son bölüm de kıvamında."


Cehennem (İnferno) Filminin Konusu


Bu Cuma sinemaseverlerle buluşacak olan Cehennem  filminin konusu kısaca şöyle:
"Ünlü simgebilimci Langdon (Tom Hanks), bizzat Dante'nin kendisiyle ilgili bir dizi ipucunu takip eder. Langdon bir İtalyan hastanesinde hafıza kaybıyla uyanınca, kendisine hafızasını geri kazanmasında yardımcı olacağını umduğu doktor Sienna Brooks'la (Felicity Jones) iş birliği yapar. İkili, beraberce çılgın bir adamın dünya nüfusunun yarısını silip süpürecek olan küresel bir virüsü yaymasına engel olmak için zamana karşı yarışırken Avrupa'nın birçok yerine gitmek zorunda kalır."

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0