Poğaça Ve Börek Yasaklanabilir!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın asitli içecekler ve birkaç zararlı yiyecek -içecek yasağından sonra bu defa da unlu mamüller yasaklanması gündemde.


Poğaça yiyen kız
Poğaça Ve Börek Yasaklanabilir!
Öğrencileri Üzecek  Yasak Önerisi

Hürriyet Gazetesi'nin Kelebek eki yazarı  Cengiz Semercioğlu,   bugün ki köşe yazısında okullarda veya okul önlerinde satılan unlu mamüllerin yasaklanması gerektiğini dile getirdi.
Cengiz Semercioğlu, Poğaça kuşağı başlıklı yazısında Okul kantinlerinde gazlı içecekler ve cips satışının yasaklanması ne kadar doğruysa, her okulun dibinde börekçi ve pastane bulunması da o kadar yanlış... Diyerek Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na seslenerek şunu dile getirdi:  "Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı el ele vererek bu can alıcı soruna da mutlaka el atmalılar..." 

Öğrencilerin düzensiz ve de sağlıksız beslendiğini ifade eden Kelebek yazarı Semercioğlu, Pastane ve börekçilerin   okul önlerinde açılmasının yanlış bir şey olduğunu ve derhal kapanması gerektiğini dile getirdi.
Öte yandan çocukların Poğaça ve  börekle kahvaltı yapmalarının aileler tarafından normal karşılandığını yazan Cengiz Semercioğlu  sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sabahları sadece poğaça ve börekle beslenen bir kuşak var artık.

Anneler ellerinden tuttukları çocuklarıyla börekçi kapısında kuyruk bekliyor. Çocuklarına evde sağlıklı bir kahvaltı hazırlamak yerine, ellerine tutuşturdukları bir poğaçayla okula gönderiyorlar.
Dahası beslenme çantalarına da börekçiden aldıkları poğaçalardan koyuyorlar."
Cengiz Semercioğlu, ailelerin bilinçsiz, cahil olduklarını söyleyerek yetkililere şu sözlerle seslendi:
"Ama mutlaka öğretmenler ve okul yönetimleri özellikle beslenme çantalarında poğaçalar doldurulmasını engellemeli.
Ailelere düzgün bir kahvaltının çocuklar için ne kadar önemli olduğunu bıkmadan, usanmadan anlatmalı.
Bu konuda bilinçlendirmek için kampanyalar düzenlenmeli."


Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0