Beklenen Whatsapp Görüntülü Konuşma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Uzun zamandır Whatsapp'a gelmesi beklenen güncelleme  yayınlandı. Whatsapp'ın bu hafta başında beta sürümde yayınladığı yeni özellikle artık Whatsapp'ta görüntülü konuşma yapmak mümkün hale geldi. Peki Whatsapp görüntülü arama-konuşma nasıl aktifleştirilir? Whatsapp görüntülü konuşma tam olarak ne zaman başlayacak? İşte Whatsapp beta uygulamasına gelen görüntülü aramanın detayları!
Whatsapp görüntülü arama
Whatsapp
 İki yıl önce Whatsapp'a gelen sesli arama özelliğinden hemen sonra pek çok Whatsapp kullanıcısı "Whatsapp'ta ne zaman görüntülü konuşma başlayacak? " sorusunu sormaya başlamıştı. Whatsapp da  beklenen özelliği bu haftanın başında "Whatsapp beta" sürümünde yayınlayarak Whatsapp görüntülü arama  özelliğini kullanıma sunarak test etmeye başladı. İlk etapta herkesin kullanamayacağı Whatsapp görüntülü konuşma özelliği iki haftalık beta testinden sonra kullanıma sunulmuş olacak. Tabi bu iki haftalık süreyi beklemeyip Whatsapp görüntülü konuşma özelliğini kullanmak isteyenler Whatsapp beta grubuna girebiliyor. Yapılması gereken işlemler de oldukça basit. Ayrıca birçok platformda  yer alan  "Whatsapp beta apk" dosyası indirilecek bilgisinin de  yanlış ve de cihazınıza zarar verebileceğini unutmayın. Whatsapp beta test grubuna katılmak için hiçbir apk indirmeye gerek yoktur. Peki Whatsapp betaya nasıl geçilir? Ve Whatsapp görüntülü konuşma nasıl aktifleştirilir?


Whatsapp görüntülü konuşma  nasıl yapılır?


Kısa bir süre içinde tüm Whatsapp kullanıcılarına açılacak olan Whatsapp görüntülü arama özelliğini şimdiden kullanmak için yapılacak işlemler oldukça basit. Android kullanıcıları Google Play Store'da Whatsapp uygulamasını bulduktan sonra  uygulamanın  sayfasında aşağıya inip, Whatsapp beta sürümüne katıl bölümünde "Katıl" butonuna tıklamaları gerekmektedir. Daha sonra birkaç dakika Whatsapp beta sürüme geçiş işlemi tamamlanmış oluyor. Ancak Whatsapp görüntülü konuşma  özelliği henüz aktif olmamakta. Whatsapp görüntülü aramayı kullanabilmek için yapılacak son işlem ise: Play Store'u  kapatıp tekrar açtıktan sonra yine Whatsapp uygulamasının sayfasına girip, gelen güncellemeyi yapmak olacak. Whatsapp güncellemesi sona erdikten sonra eğer Whatsapp uygulaması açıksa kapatıp tekrar açtıktan sonra tüm işlemler bitmiş oluyor. Bu işlemler sonrasında Whatsapp'ın  yeni özelliği "Whatsapp görüntülü konuşma" uygulamaya eklenmiş oluyor. Bu sayede sesli aramanın yanı sıra artık Whatsapp'ta görüntülü arama da yapmak mümkün oluyor. Ancak Whatsapp'a yeni gelen görüntülü arama özelliği eksikliklerle geldiği için tam bir başarı göstermemekte.

Whatsapp beta sürümünü kullanmadan önce Whatsapp betanın normal Whatsapp gibi çalışamayabileceğini unutmamak gerek. Çünkü Whatsapp betada gelen güncellemeler sonucu Whatsapp kararlı çalışmadığı durumlar olabiliyor. Tabi Whatsapp betadan çıkmakta mümkün. Eğer Whatsapp'a gelen yeni özelliği herkesten önce kullanmaya karar verdiyseniz yukarıdaki işlemler sonrası görüntülü aramak istediğiniz kişinin profiline girin arama simgesine basıp görüntülü arama seçeneğine dokunun ve arayın. Ayrıca Whatsapp'ta görüntülü konuşacağınız kişide de  Whatsapp betanın aktif olması gerekmekte olduğunu unutmayın.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0