Şok iddia! Aleyna Tilki Cevapsız Çınlama şarkısına kendisi telif attı!

Aleyna Tilki'nin Cevapsız Çınlama şarkısı da telif yedi.  Çağatay Akman'dan sonra Aleyna Tilki de telif sıkandalıyla gündeme düştü. Tabi bu, beraberinde "acaba sırada Eypio & Burak King çalışması Günah Benim  mı var?" sorusunu getirdi. İşte YouTube'daki telif sıkandalları!
Aleyna Tilki 
Çağatay Akman'ın telif sıkandalı üzerinden henüz bir hafta geçmeden bu kez de Aleyna Tilki'nin "Cevapsız Çınlama" şarkısı telif yedi. Aleyna Tilki'nin şarkısı dün gece saat 23 sularında YouTube tarafından otomatik olarak kaldırıldı. Gerekçe ise: "Aleyna Tilki'nin haklarını ihlal ediyor." Ee! Zaten şarkı Emrah Karabulut ile Aleyna Tilki'nin ortak şarkısı değil mi? diye sorabilirsiniz. Bu soruyu pek çok kişi sorup yanıtını merak ediyor. Haydi gelin bu konuyu iddialarla gerçeklerle ortaya serip bir sonuca varmaya çalışalım.

Aleyna Tilki'nin şarkısı neden YouTube'dan kaldırıldı?


Bu konuda şu an için iki ihtimal bulunuyor. Birincisi ve en gerçekçisi bu durumun sahte telif olması. Yani bir veya birden fazla kişinin Aleyna Tilki adına email adresleriyle Netd Müzik'teki  Cevapsız Çınlama şarkısının hak ihlali ettiğini bildirmesi. İkincisi de çok çarpıcı  ve gerçekse çok ses getirecek bir iddia. Sosyal medyada çokça dillendirilen iddiaya göre Aleyna Tilki'nin yeni çıkacak şarkısı öncesi gündem oluşturup yeni şarkının tanıtımı yapılmak istendiği için buna  başvuruldu.  Şarkı birkaç güne yeniden yayına girecek fakat Aleyna'nın yeni şarkısı  daha önce çıkacak ve böylece şarkı büyük bir kitleye ulaşacak denilmekte. Bilindiği üzere Çağatay Akman'ın "Gece Gölgenin Rahatına Bak" şarkısı telif yedikten sonra hemen "Sensin Benim En Derin Kuyum" adlı şarkısı yayınlandı. Dolaysıyla şu an büyük bir ilgi görüyor. Bu arada Akman'ın bu şarkısı da özgün değil. Bakalım son zamanlarda üst üste yaşanan bu telif sıkandalları nasıl bir seyir alacak?

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0