Huawei Mate 20 ile Mate 20 Pro Özellikleri ve Fiyatı Sızdı! İşte Mate 20 Ön İnceleme

Çinli teknoloji devi Huawei, önümüzdeki günlerde Huawei Mate 20 ve Huawei Mate 20 Pro'yu özel bir etkinlikle tanıtacak. Huawei'nin özel bir önem verdiği Mate 20 ve Mate 20 Pro özellikleri de şimdiden konuşulmakta. İşte Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro fiyatı...
Mate 20 pro
Huawei Mate 20
Uzun süredir pek çok teknoloji tutkunu tarafından merakla beklenen Huawei'nin yeni telefonları önümüzdeki günlerde yapılacak özel bir lasmanla tanıtılacak. Yapılan açıklamaya göre Huawei Mate 20, 16 Ekim günü resmi olarak tanıtılacak. Ancak söz konusu tarih öncesi Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro'ya dair pek çok detay sızdı bile... Buna göre; Mate 20'nin selfie kamerası olarak da nitelendirilen ön kamerası çift olacak. Huawei'nin özel bir ilgi gösterdiği Mate 20 serisi telefonlar Android'in son sürümü olan Android 9.0 Pie ile kutudan çıkabilir. Bu arada Mate 20 cihazların tanıtılacağı etkinliğe az kala yeni bir Mate modelinin ismi daha dile getirildi. Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan bilgilerde "Huawei Mate 20X" isimli bir modelden daha söz edildi. Bu telefon, oyunculara hitap edeceği ifade edildi. Peki Huawei Mate 20 ve Huawei Mate 20 Pro nasıl olacak? Detaylar haberimizin devamında.

İşte Huawei Mate 20 ve Huawei Mate 20 Pro Özellikleri


Her şeyden önce cihazların işlemcisinin 7nm’li Kirin 980 olacağı neredeyse kesin. 6.3 inçlik fablet sınıfına girecek bir ekranla çıkacak olan Huawei Mate 20, AMOLED teknolojisiyle ekran deneyimini arttıracak gibi görünüyor. 19:5:9ölçülerindeki ekranın piksek sıklığı ise 395 ppi olup,. 1080 x 2244piksek çözünülük ile gelecek. Dünyanın ilk 7nm’lik mobil işlemcisinden gücünü alacak olan Huawei Mate 20'de 6 GB, Mate 20 Pro'da ise 8 GB RAM kullanılması bekleniyor. Ayrıca Huawei Mate modellerinde en düşük 64 GB, en yüksek ise 256 GB'lık bir depolama alanı tercih edilebilir.  Ve gelelim Huawei Mate 20 kamerasına! Bu modelde de Leica ile işbirliğine gidildi. İddialara göre firma yeni modelde kamera özellikleriyle adından söz ettirmek istiyor. Buna göre, Mate 20’nin Leica üretimi kili kamera düzeni ile gelmesi bekleniyor.   12 Megapiksellik renk sensörü f/1,6 diyafram açıklığı, OIS ve 27 mm’lik lense sahip olacakken, 20 Megapiksellik sensör aynı lensi kullanacak olmasına rağmen, OIS barındırmayacak. 
Huawei mate 20
Huawei
Bu arada bir önceki modelde 4000 mAh gibi bir pil kullanan Huawei, yeni modelde 4200 mAh değerine sahip bir batarya kullanacak. Pek çok kişinin sıklıkla sorduğu ve henüz yanıtını alamadığı "Huawei Mate 20 fiyatı ne kadar olacak?" Sorusu henüz cevap bulmuş değil. Mate 20 için öngörülen fiyat 600 euro. Telefonun Türkiye fiyatı ise en az 6 bin TL. Öte yandan Huawei Mate 20 Pro'da yüz okuma özelliğinin yanı sıra ekrandan parmak izi okuma yeteneğinin olacağı iddia ediliyor. İlk kez Vivo'nun kullandığı ekrandan parmak izi okuma, Huawei ile yaygınlaşacak gibi. 
Yeni telefonların Siyah, Mavi, Alacakaranlık ve Yeşil renk opsiyonlarıyla satışa sunulması bekleniyor.



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0