Haber Global İddialı Başladı! Haber Global Kimin? Haber Global Frekans ve Haber Global Canlı İzle!

Mazlum Günhan / Webmgon
mazlumgunhan@webmgon.com

Türkiye'de yepyeni bir televizyon kanalı yayın hayatına başladı. Yeni tematik kanalın ismi ise Haber Global olarak açıklandı. Geçtiğimiz ay RTÜK'ten yayın izni alan Haber Global, kadrosuna önemli isimleri kattı. Peki Haber Global kimin? İşte Haber Global'in frekansı ve diğer detayları... (Haber Global canlı izle)
Haber global
Global Haber
An itibariyle Türkiye genelinde yayın yapan yaklaşık 15 haber kanalı bulunuyor. Ve bu kanallar arasına bir yeni haber kanalı daha eklendi.  Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan "Haber Global" isimli TV kanalı çeşitli program ve yayınlarıyla izleyici karşısına çıkacak. Birkaç aydır Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yayın izni almaya çalışan televizyon kanalı, geçtiğimiz ay sosyal medyada yaptığı açıklamada ilgili yasal izinlerin alındığını duyurmuştu. Öte yandan "TR24" ismiyle yayınlarını yapmak isteyen kanalın bu ismi kullanmasına izin çıkmadı. TR24 adına izin verilmemesinin sebebi: yeni haber kanalının resmi bir kuruluş olarak algılanmasını önlemek olduğu tahmin ediliyor. Haber Global yayın izni hakkında Twitter'da şu paylaşımı yaptı:
"...Ve beklenen haber... RTÜK'ten Türkiye'nin en büyük haber kanallarından biri olacak Haber Global'e yayın izni.
Çok yakında yayındayız..."
Global medya grup
Haber Global ekibi
Peki Haber Global'in sahibi kim? Edinilen bilgilere göre Azerbaycan'ın büyük medya gruplarından biri olan Medya Global Grup, Türkiye'nin yeni haber kanalı Haber Global'in imtiyaz sahibi. Bu arada geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yapılan açıklamaya göre Haber Global, 24 Eylül 2018 Pazartesi günü ilk yayınlarıyla seyirci karşısına çıkacak. Yeni haber kanalının genel yayın yönetmenliği görevini Suat Toktaş üstlenecek. Toktaş, 2005 yılında CNN Türk'te Gürkan Zengin ile Editör programını hazırlayıp sunmuş daha sonra ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Haber Global'in kadrosunda dikkat çeken isimler yer alıyor. Verilen bilgilere göre yeni açılacak televizyon kanalının kadrosunda; 
Yıllarca ATV'de seyirciyle buluşan  Erhan Ertürk'ün yanı sıra Gülay Özdem, Senem Toluay Ilgaz, İnan Demirel, Sorel Dağıstanlı, Faruk Demirel, Ceren Akdağ, Seda Selek, Temel Okaygün, Başak Çubukçu ve Ela Sezen gibi isimler bulunuyor.


Haber Global Frekans Bilgileri

Haber global
Haber Global frekans
24 Eylül günü yayın hayatına başlayacak olan Haber Global'in frekans bilgileri de açıklandı. Pazartesi yayınlarına başlayacak olan Haber Global'in frekansı şöyle: 
Uydu::Turksat 4A
Frekans: 12245 H (Horizantal) 27500
Fec; 5/6
D-Smart: 53. Kanal
Digiturk: 47. Kanal
Türkiye'nin yeni haber kanalı Haber Global 24 Eylül'den itibaren yayında!

HABERGLOBAL CANLI YAYIN


Haber Global'in henüz internet üzerinden yayınlarını izlemek mümkün değil. Haber Global'i canlı izle mek için şu anda Turksat uydu frekansı, D-Smart ve Digiturk gibi platformları kullanmak gerekiyor.  Öte yandan Haber Global'in resmi web sitesi olan haberglobal.com.tr yapım süreci tamamlandığında canlı yayına yer verileceği tahmin ediliyor. Haber Global'in canlı yayın bağlantıları yakında Webmgon.com'da!





Mazlum Günhan
mazlumgunhan@webmgon.com

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0