Yara İzleri Nasıl Geçer? İşte 3 Etkili Yöntem! (Yara İzi İçin Krem)

"Yara izleri" bireyi ciddi anlamda rahatsız eden bir sorun olarak karşımıza çıkar. Özellikle eski yara izlerini yok etmek oldukça zahmetlidir. Pek çok insan yara izi tedavisi için çeşit çeşit yöntemi uygulamakta. Ama yara izlerini silecek yöntem çok azdır. İşte biz de yara izlerini geçirecek 3 güzel yolu sizler için derledik. 
Sivilce izleri
Yara
Her insan hayatından en az 2-3 kez bir nedenle yaralanmıştır. Özellikle çocukluk döneminde yaşanan olaylarla oluşan yaralar daha çok olmakta. Yine yetişkin bireylerin yaptıkları işler veya kazalar sonucu da yaralanmalar gerçekleşmektedir. Ancak kimi yaralar belli bir süre sonra yok olur ve ardından herhangi bir iz bırakmazken, bazı yaralar da maalesef ciddi izler bırakabiliyor. Tabi her zaman suçu yaralarda bulmak kolay ama kişinin de hataları yok değil. Örneğin bazı insanlar yaraların iyileşme süresini yavaşlatan olaylara imza atabiliyor. Bunların başında yarayla oynama bir başka deyişle yarayı kurcalamak geliyor. Hal böyle olunca yara izlerinin oluşması da kaçınılmaz oluyor. Bir cilt kusuru olan yara izleri insanları hem psikolojik hem de sosyal hayatta olumsuz etkilemekte. Birey, genel itibariyle yaşamış olduğu özgüven eksikliği nedeniyle sosyal yaşantısında istemdışı problemlerle karşı karşıya gelebiliyor. Peki bu denli sorunlara neden olan "yara izleri" nasıl geçebilir? Yara izlerini gidermek için ne tür yöntemler etkili? Bu yazımızda yara izlerinin geçmesi için üç adet yöntemden söz edeceğiz. İşte kalıcı yara izlerini yok edecek 3 iyi yöntem!

YARA İZLERİ NASIL GEÇER? İŞTE YARA İZLERİNİ YOK EDECEK 3 YÖNTEM


Öncelikle aşağıda yer alan yara izlerini geçirecek üç yöntem tamamen birbirinden bağımsız olup sadece biriyle yola devam etmek gerekmektedir. Bu üç yöntemi uygulamadan önce bir Dermatolog ile görüşmenizi önermekteyiz. İşte yara izlerini geçirecek o üç yöntem!

1. Fraksiyonel Lazer ile yara izleri birkaç seans ile yok olabilir:

Son birkaç yıldır ülkemizde yaygın olarak uygulanmaya başlanan bu yöntemle yara izleri birkaç seans ile tamamen veya yüzde 80 gibi bir oranla yok olur. Tabi burada önemli olan yaranın derinliği ve cildin türü... Fraksiyonel lazer tedavisi biraz pahalıya mal olabilecek bir uygulama. Özel hastane ve güzellik salonlarında yapılan Fraksiyonel lazer tedavisinin seansları 250 TL'den başlamakta olup, en az 3 seans sonunda sonuç alınabiliyor.

2. Yara izleri için Contractubex de kullanılabilir:

Genel itibariyle plastik cerrahide ameliyat sonrası izlerin silmesi için kullanılan Contractubex, yara izlerine de iyi gelebilen bir krem. Yara izleri için krem arıyorsanız bu ilacı araştırıp denemenizi tavsiye ediyoruz. Ancak Contractubex'i yara izlerine sürmek yetmez. Contractubex ile yara izlerinin gitmesi için yapılacak işlem şöyledir: her akşam yatmadan önce yara izinin bulunduğu bölgeye Contractubex sürülür ve üzeri şeffaf olan ve genelde saklama kaplarının üzerine konulan poşet ile kapatılır. Bu en az 5 -7 saat böyle kalmalı. Yazıyı yayına aldığımız an itibariyle Contractubex fiyatı 120 TL civarındadır.

3. Yara izleri için TCA Peeling etkili ama zor bir yöntem:

Yara izleri tedavisi için bahsedeceğimuz son yöntem ise TCA Peeling uygulamasıdır. Kimyasal peeling yöntemlerinin en başarılı olanlarından biri olan TCA, bir uzman yardımıyla uygulanmalıdır. Birçok çeşiti olan TCA Peeling yara izlerinin yok olması için oldukça etkilidir. Ancak bu peeling yöntemi doğru uygulanmadığı takdirde olumsuz sonuçlara neden olabilir. Kesinlikle TCA Peeling yöntemi iyi bir araştırma sonucunda tercih edilmeli. Şu an itibariyle TCA Peeling fiyatı 60-150 TL'dir.

Yeni gelişmeleri FACEBOOK ve TWİTTER sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.




Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0