KPSS'ye Girecekler Aman Dikkat! 2018 KPSS Değişiklikleri Artık Geçerli!

Bu yıl KPSS'ye girecek milyonlarca aday aman dikkat! Yapılan son değişiklikler son derece önemli. Lisans KPSS'sine 1 aydan az bir süre kaldı. Aynı şekilde lise ve ön lisans KPSS sınavlarına da çok az kaldı. Bu kapsamda KPSS'ye girecekler bu değişikliğe dikkat!
Kpss 2018
Kpss
Bu yıl Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye en az 5 milyon insanın girmesi bekleniyor. 22 Temmuz'da gerçekleşecek olan Lisans KPSS'ye bir aydan az bir süre kala son hazırlıklar ve genel tekrarlar tamamlanmak üzere. ÖSYM'den henüz net bir açıklama gelmese de lisans için 2018 KPSS sınavına 1,5 milyon kişinin gireceği tahmin ediliyor. Öte yandan 2018 KPSS Lisans sınavlarına az kala adayların dikkat etmesi gereken noktalar da gündeme gelmeye başladı.  Bilindiği üzere geçen yıl TEOG ve YGS-LYS kaldırılıp yerine LGS ve YKS sınavları getirilmişti. Nerdeyse önemli tüm sınavlarda değişiklik yapıldı fakat KPSS'de sınav sistemine yönelik herhangi bir değişiklik söz konusu olmadı. Ancak KPSS'de  çok önemli bir değişiklik yaşandı. Bu değişiklik oldukça önemli...

KPSS KONULARINDA ÇOK CİDDİ DEĞİŞİKLİK OLDU!


Lise, Ön Lisans ve Lisans için 2018 KPSS'ye girecek adayların tümünü etkileyen konu değişiklikleri son derece önemli. Hatırlanacağı üzere 16 Nisan 2017'de yapılan referandum ile yaşanan Anayasa değişiklikleri bu yıl KPSS Vatandaşlık testlerinde soru olarak adayların karşısına çıkacak. Normalde 2019'da yürürlüğe  girmesi beklenen değişiklikler 24 Haziran erken seçimleri dolayısıyla resmi olarak yürürlüğe girdi. Tüm bunların yanı sıra 2018 KPSS Vatandaşlık derslerine yönelik hazırlanan kaynak kitaplar da yenilenmediği için pek çok aday sorun yaşayacak gibi. Şu an piyasada bulunan KPSS Vatandaşlık kitaplarının yüzde 98'i 2019'da seçim yapılacağı düşünülerek hazırlanmış durumda. Bu nedenle KPSS Anayasa değişiklikleri çok az kitapta yer aldığı için adayların dikkat etmesi önemli. 2018 KPSS'ye girecek adaylar, güncel Vatandaşlık bilgilerini dikkate alarak sınav hazırlıklarını sürdürmelidir.




Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0