İnsanlar KYK Borçlarının Silinmesini İstiyor! 2018'de KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Bu ara pek çok insan "KYK borçları silinecek mi?" Sorusunu sıklıkla yöneltmeye başladı. Öte yandan sosyal medyada da gündeme gelen KYK kredi borçlarının silinmesi olayı an itibariyle komisyondan geçerek TBMM'ye sunulmuş durumda. Peki KYK borçlarının silinmesi hakkında son gelişme nedir?
Kyk
Erken seçim nedeniyle pek çok yurttaş farklı farklı taleplerini dile getirerek ilgili kişi ve kurumlardan olumlu yanıt alma peşinde. Sosyal medyada genel itibariyle öğrenci affı bekleyenler, bedelli askerlik talebinde bulunanların yanı sıra KYK borçlarının silinmesi için kampanya düzenleyenler öne çıkıyor. Üniversite eğitimi görürken YURTKUR bir başka deyişle Kredi Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemeli kredi almak zorunda kalan pek çok kişi KYK'ya olan borçlarını ödeyemediğinden şikayetçi. Aynı zamanda KYK borcunun zamanı geldiği için ödemesini bir şekilde yapmaya devam eden vatandaşların sayısı da bir hayli fazla. Bu nedenle insanlar aylardır çeşitli kampanyalar düzenleyerek sesini ilgililere duyurmaya çalışıyor.

Ancak 24 Haziran 2018'de yapılacak olan erken seçimlerin yaklaşmasıyla KYK borçlarının silinmesine yönelik kampanyalar hız kazanmış gibi görünüyor. Bu arada KYK borçlarının silinmesini isteyenlerin sesini bir milletvekili duydu. CHP'nin Gaziantep Milletvekili geçtiğimiz haftalarda KYK borçlçlarının silinmesi ve şu an KYK'dan kredi alanların kredilerinin burs olarak verilmesine yönelik bir kanun teklifi meclise sunmuştu. Teklif komisyondan geçti ve şu an TBMM'ye sunuldu. Herkesin sıklıkla sorduğu KYK borçları silinecek mi? Sorusu önümüzdeki günlerde yanıt bulmuş olacak. Peki KYK borçlarının silinmesi kimleri kapsayacak? Teklif hali hazırda KYK kredisi alanları da kapsayacak mı? İşte ayrıntılar...

İŞTE KYK BORÇLARININ SİLİNMESİ HAKKINDA SON GELİŞME!


KYK borçları silinir mi bilinmez ama çok yoğun bir kampanya yürütülmekte. Hala da Twitter'da "KYK borçları silinsin" diye çalışmalar devam ediyor. Bir yandan da KYK borçlarının silinmesine yönelik teklifte meclise gelmiş durumda. CHP milletvekilinin verdiği teklif geçtiğimiz günlerde komisyona gelmiş ve kısa sürede onaylanmıştı. Ve komisyondan geçen teklif artık son olarak TBMM'ye geldi. Verilen teklifin önümüzdeki günlerde mecliste görüşülüp karara bağlanması bekleniyor. Eğer KYK borçları silinirse pek çok insanın KYK kredi borçları tamamen sıfırlanacak. 

Ancak daha önce KYK borcunu ödeyip tamamlamış olanların bu yasadan faydalanmayacağı düşünülüyor. Yani borcunu ödeyen söz konusu kişilere geri ödeme yapılmayacaktır. Şu anda üniversite eğitimini görüp KYK'dan geri ödemeli kredi alanların borçları da silinmeyecek. Yani bu teklif sadece KYK borçları kesinleşmiş olup daha ödeme yapmamış olması şart olacak gibi görünüyor. Tabi erken seçim nedeniyle KYK borçları silinmesi bekleniyor ancak şartlar tam olarak ne olur kesinleşmemiş durumda.
Gelişmeler Webmgon.com'un FACEBOOK ve  TWİTTER sayfalarından takip edebilirsiniz.




Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0