Hürkuş Filmi Oyuncuları ve Konusuyla Dikkat Çekiyor! Hürkuş İzle (fragman)

 Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filmi bu hafta sinemaseverlerle buluşacak. Türkiye'de havacılık alanında yaptığı işlerle öne çıkan  Vecihi Hürkuş'un hayatını anlatan Hürkuş filminin oyuncu kadrosu da oldukça zengin. Öte yandan Hürkuş: Göklerdeki Kahraman'ın fragmanı ve konusu ise dikkat çekiyor. İşte Hürkuş filminin bütün detayları. 
Vecihi hürkuş
Hürkuş filmi
Aylardır pek çok sinemasever tarafından merakla beklenen Hürkuş filmi bu hafta vizyona giriyor. İzleyiciye görsel bir şölen sunacak olan film iddialı bir biçimde gösterime girecek. Hürkuş filminin oyuncu kadrosu, konusu ve fragmanı da oldukça dikkat çekiyor. Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu TV8'in sevilen yarışması Survivor ile tanınan Hilmi Cem İntepe filmin başrolünde bulunuyor.   Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden olan, ilk kez uçak düşüren Türk pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş'un hayatının anlatılacağı filmin fragmanı geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. Ünlü yönetmen Kudret Sabancı'nın yönetmenliğinde çekilen Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filminin YouTube'daki fragmanı 1 milyon gibi yüksek bir izleme aldı. Hürkuş fragmanında bazı sahneler oldukça dikkat çekiyor. Peki Hürkuş filminin oyuncuları arasında kimler yer alıyor? işte Hürkuş filminin konusu ve merak edilen tüm diğer detayları.

HÜRKUŞ FİLMİNİN OYUNCU KADROSU OLDUKÇA ZENGİN


Yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın üstlendiği, senaryosunu ise Savaş Korkmaz’ın kaleme aldığı Hürkuş filminin yapımcılığını Eğrikapı Prodüksiyon gerçekleştiriyor. Dram, savaş ve biyografi türünde seyirciyle buluşacak olan filmin çekimleri Kemerburgaz-Göktürk’e kurulan platoda gerçekleşti. Pilot Vecihi Hürkuş'u Hilmi Cem İntepe'nin canlandırdığı yapımda, Gizem Karaca, Bora Akkaş, Miray Daner, Ali Nuri Türkoğlu, Birol Ünel, Cem Uçan, Eray Türk, Efecan Dianzenza, Gurur Aydoğan, Hakan Yufkacıgil, Levent Can, Murat Arkın, Perihan Ünlücan, Rıza Akın, Zeyno Eracar ve Bahadır Yenişehirlioğlu yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde basın gösterimi Kanyon AVM'de gerçekleştirilen Hürkuş filminin maliyeti  15 milyon lira olarak belirtildi. 18 süpervisorın yer aldığı filmde, Hollywood yapımlarında kullanılan lazer tarama teknolojisi kullanıldı. Ayrıca Hürkuş'un efektleri ise 82 görsel tasarımcı tarafından hazırlandı. 
Hilmi cem
Hürkuş
Vizyon tarihi 25 Mayıs olarak belirlenen Hürkuş filminin konusy ise şöyle: 
I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda görev yapan, düşman uçağı düşüren ilk Türk pilot olan Vecihi Hürkuş’un hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Henüz 16 yaşındayken uçma sevdasının peşinden giden Vecihi Hürkuş, hayatını uçak üretmeye ve yeni pilotlar eğitmeye adadı.  

Vecihi Hürkuş kimdir?


İlk Türk uçağını yapan, Türkiye'nin ilk özel havayolu şirketini kuran, TBMM tarafından üç kez takdirname verilen, İstiklal Madalyası sahibi bir kahraman olan Vecihi Hürkuş, 1896'da İstanbul'da dünyaya geldi. 
Üç yaşındayken babasını kaybeden Hürkuş, gençlik döneminde gönüllü olarak Balkan Harbi'ne katıldı. Birinci Dünya Savaşı ile Kurtuluş Savaşı'nda vatan uğruna hayatını sayısız kez tehlikeye atan Hürkuş, 1916'da Yeşilköy'deki Tayyare Mektebi'nden mezun oldu.
Vecihi Hürkuş, 1917'de atandığı Kafkas cephesinde bir uçak düşürerek, Türkiye'nin uçak düşüren ilk pilotu oldu ve burada bir saldırıda yaralanarak Ruslara esir düştü. Azerbaycanlı Türklerin yardımıyla esir olduğu Nargin Adası'ndan yüzerek kaçıp İstanbul'a ulaşan Hürkuş, Milli Mücadele'ye katıldı. 
Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Hürkuş, Türk Hava Kurumu'nun kurucuları arasında yer aldı, Türkiye’nin ilk paraşütçülük okulunu açtı, ilk havacılık dergisini çıkardı. Vecihi Hürkuş, 16 Temmuz 1969'da Ankara'da yaşamını yitirdi. 



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0