Birçok Kişi Öğrenci Affı İçin Müjde Bekliyor! Öğrenci Affında Son Durum

Uzun bir süredir binlerce kişi "öğrenci affı" bekliyor. Sosyal medyada yoğun bir şekilde kampanyalarla gündemde tutulan öğrenci affı konusunda öğrenciler müjde bekliyor. Peki öğrenci affı konusunda son gelişme nedir? 2018'de Öğrenci affı gelecek mi?  İşte detaylar...
Öğrenci
Eğitim sisteminde yaşanan problemler ve gelişmeler tartışılmaya devam edilirken, bir kesim ise dört gözle "öğrenci affı" bekliyor. Ancak insanların beklediği söz konusu af bir türlü ilan edilmiyor. Bunun üzerine  nerdeyse her gün  başta Twitter ve Facebook gibi sosyal medya ağları üzerinde kampanyalar düzenlenmekte. Milletvekillerine, Cumhurbaşkanı ve diğer ilgili kişi ve mercilere sesini duyurmaya çalışan öğrenciler, bu güne kadar olumlu bir sonuç elde edemedi.

Peki neden öğrenci affı ilan edilemiyor? Ve öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor? Öğrenci affı: bir şekilde okuldan uzaklaştırılmış veya okuduğu bölümden kaydı silinen öğrenciler için ilan edilebilir. Öğrenci affı kapsamı da oldukça geniştir. Geriye dönük  de işlenen öğrenci affı, yıllar önceye kadar ki durumlar için kullanılabilir. 2018'de de öğrenci affı bekleyen insanlara her geçen gün yüzlerce kişi ekleniyor. Buna rağmen TBMM ve diğer ilgili merciler herhangi bir işlem başlatamıyor. Üstelik öğrenci affı isteyenlerin görüşme talebi ise ret ediliyor.

NEDEN ÖĞRENCİ AFFI GELMİYOR? ÖĞRENCİ AFFINDA SON DURUM NE?

Öğrenci affı
Bir zorunluluk olmasa da nerdeyse her dört yılda bir öğrenci affı ilan edildiğini görüyoruz. Son birkaç yıla dönüp baktığımızda; 2008 yılında genel bir öğrenci affı çıkmış. Bu affın hemen 4 yıl ardında 2011 yılında yine bir öğrenci affı gündeme gelmiş ve TBMM tarafından onaylanmıştı.  Son olarak 2014 yılında  yine bir öğrenci affı ilan edilmişti. O yıldan bu yana "öğrenci affı" çokça gündeme geldi fakat henüz resmi bir girişimde bulunulmadı. Öte yandan dört yıllık periyotlarla gerçekleşen öğrenci affının 2018'de yani bu yıl ilan edilmesi bekleniyor. Ayrıca sosyal medyada da "öğrenci affı istiyoruz" kampanyaları tüm hızıyla sürdürülmekte. 

Peki ama yapılan onca çağrıya rağmen neden öğrenci affı ilan edilmiyor? Şu an için bu soru yanıtsız. Hükümet cephesinden herhangi bir açıklama yapılmış değil. Ancak muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri eğitim affı çalışmalarına destek veriyor. Ve şu an için de hükümetin gündeminde öğrenci affı yok gibi görünüyor. Bu da af bekleyenlerin tepkisine neden oluyor. Öğrenci affı 2018 yılında ilan edilirse 500 bin kişi aftan faydalanmış olacak. Terör suçu dışında herkesi kapsayacak olan 2018 öğrenci affı, tek dersten dolayı okulla ilişiği kesilenleri de  içine dahil edecek.





Son dakika öğrenci affı gelişmeleri için FACEBOOK ve TWİTTER sayfalarımızı takip edebilirsiniz. 2018 öğrenci affı hakkında yaşanan tüm gelişmeleri burada sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0