İşte Ruhi Çenet'in İlginç Hayatı! Ruhi Çenet Kimdir ve Kaç Yaşında?

YouTube için çektiği bilgilendirici ve bir o kadar da gizemli videolarla tanınan Ruhi Çenet'in hayatı pek çok kişi tarafından merak edilmekte. Peki ama gerçekten Ruhi Çenet kimdir? İşte Ruhi Çenet'in yaşı, Ruhi Çenet'in biyografisi ve tüm detaylar.
Youtuber
Ruhi Çenet
O, yazılım üzerine eğitim almak için Hindistan'a giden ve eğitimini tamamladıktan sonra tekrar ülkesine dönen bir genç olarak YouTube'a içerik üretti. Ruhi Çenet'in kendisi bile YouTube sayesinde bu kadar tanınacağını tahmin edemiyordu. Bunu kendisi birçok videoda dile getirmiştir. Çenet, YouTube'a başlama serüvenini şöyle anlatır: "Ben  ilk başlarda YouTube'a video üretirken izlediğim belgesellerden esinleniyordum. Belgesellerde öğrendiğim bilgileri video olarak YouTube'a atıyordum. İki haftada bir hazırladığım bir videoyu yüklerdim. Sonra baktım ki videolar yoğun ilgi görüyor, bende haftada bir video hazırlamaya  karar verdim.."

Çenet,  her ne kadar bilgi içerikli videolar hazırlasa da takipçisi oldukça fazladır. Genel itibariyle ülkemizde tüketilen YouTube videoları, anlık eğlenceli içeriklerden meydana geliyor. Yani öyle belgesel tadında bilgilendirici video pek de izlenmez. Fakat YouTuber Ruhi çenet, gerek anlatımıyla, gerek de gizemli ses tonu ve ilginç konularla iyi bir kitleye sahip olmayı başardı. Şu anda Ruhi Çenet'in YouTube abonesi 3 milyonu geçmek üzere... Peki kısa sürede böylesi bir etki yaratan 
Ruhi Çenet kimdir? Ruhi Çenet kaç yaşındadır ve Ruhi Çenet nerelidir? İşte Ruhi Çenet'in hayatından öne çıkan detaylar.

Ruhi Çenet Kimdir? Ve de Ruhi Çenet'in Amacı Nedir?


Ruhi Çenet, Aydın'da dünyaya gelmiştir. 20 Ekim 1990 doğumlu olan Ruhi Çenet,  28 yaşındadır. 18-19 yaşlarında eğitim için Hindistan'a giderek orada eğitimini tamamlamıştır. Çenet, Hindistan'da yazılım üzerine eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye geri döner. Peki Ruhi Çenet neden Hindistan'ı tercih etti?  Ünlü YouTuber'ın bir takipçisinin sorduğu bu soruya Çenet, şöyle yanıt verir: "Benim Hindistan'ı tercih etmemdeki en büyük neden; orada yazılımın gelişmiş olmasıdır. Ve gerçekten de ülkede yazılım ciddi anlamda gelişmiş durumda..."

Ruhi Çenet ilk videosunu 2011 yılında YouTube'a yükleyerek bu alana giriş yapar. Çenet,daha üç yıl öncesine kadar videolarında konuşmuyor, sadece içeriklerinde yazı ve görsel kullanıyordu. Genç Youtuber yaptığı birkaç canlı yayınla anlatım tarzını ve insanların tepkisini test ettikten sonra sesli videolar çekmeye başladı. Bu arada ses tonunu yerinde kullanarak ve anlatımında etkilemeyi başaran Ruhi Çenet, diksiyon dersleri de almıştır. Şu anda YouTube'da 3 milyon, İnstagram, Twitter ve Facebook'ta 500 bin takipçiye ulaşan YouTube fenomeni her geçen gün kitlesini büyütmeye devam ediyor. Peki Ruhi Çenet YouTube dışında ne iş ile uğraşıyor? Asıl mesleği yazılım olan Ruhi Çenet, bir şirkette yazılım üzerine kısa bir süre çalıştıktan sonra işten ayrılır. İlk önceleri bir web sitesi oluşturup, içerik yayınladıktan sonra kesin olarak YouTube için eğitici videolar üretmeye başladı.





Yeni içerikleri Webmgon'un FACEBOOK ve  TWİTTER hesaplarından takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0