Türk İfşa Siteleri Yeniden Hortladı!

Bilinçsiz genç kızları hatta kız çocuklarını tuzağına düşüren Türk ifşa siteleri tekrar hortladı. Geçtiğimiz aylarda kapanan Türk ifşa siteleri nasıl olduysa yine aynı adla, aynı domainle yayın yapmaya başladı. Ve ifşa siteleri tehlike saçıyor.
İfşa
Siteler
Dünyada birçok ülkede yaygın olarak faaliyet gösteren "ifşa siteleri" Türkiye'de de son yıllarda kullanılmaya başlandı. Peki ifşa sitelerinin amacı ne? İfşa sitelerinde ne tür içerikler bulunuyor? Pek çok alanda farklı farklı ifşa siteleri bulunuyor. Bizim üzerinde durduğumuz siteler cinsel içerikli yayın yapanlar. Dünyadaki pek çok ifşa sitesi direkt ünlüleri hedef alan içeriklere sahip. Ya hackerlar tarafından sızdırılan ya da bir şekilde ünlülerin internete düşen video ve fotoğraflarını paylaşan bu siteler, kullanıcılarından yüklü miktarda para kazanıyor. Ancak bu işin bir de normal insanları hedef alan diğer bir yüzü var. Sıradan insanları tuzağına düşüren ifşa siteleri, yine milyonlarca lira para elde ediyorlar. Peki siteler nasıl bu kadar para kazanıyorlar? İfşa siteleri genelde ya ücretli abonelik ya da reklamlarla kazanç sağlıyor. İfşa sitelerinin ziyaretçi sayısı da milyonlarla ifade edilmekte. Dolayısıyla bu da tehlike saçıyor. Bu  durum dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygın. Her geçen gün artan Türk ifşa sitelerinin ziyaretci sayısı da yüz binleri geçmiş durumda. Geçtiğimiz yaz aylarında kapanan Türk ifşa siteleri şimdilerde yeniden boy gösteriyorlar.

Türk İfşa Siteleri Kız Çocukları  İçin Büyük Tehdit!


Ağustos ayında Ekşi Sözlük'te  Türk ifşa sitelerinin kapanmasına yönelik bir kampanya başlatılmıştı. Kısa sürede büyük yankı uyandıran bu kampanyayla bjrlikte ifşa siteleri bir bir yok oldu. Tabi medyanın gündemine de giren söz konusu sitelere tepki artınca hosting ve  domain servisleri de konuya kayıtsız kalmadı. Yaklaşık 2-3 ay kapalı kalan "Türk ifşa siteleri" yeniden açıldı. Facebook ve Twitter üzerinden ziyaretçi çeken ifşa siteleri yine eskisi gibi insanların özel  hayatını ihlal ediyor. Özellikle genç ve çocuk yaştaki kızları hedef alan bu siteler sıkandal görüntüler paylaşmaktan geri kalmıyor. Öte yandan Türk ifşa sitelerinin en bilinenlerinin başında; "Escobarvip" gibi web siteleri geliyor. Ancak devlet ifşa sitelerinin alan adlarını engellemekle yetiniyor. Fakat bu pekte işe yarayan bir çözüm değil. Çünkü ifşa sitelerine girenler genelde VPN kullanıyor. Kız çocukları için tehdit haline gelen bu siteler tehlike saçmaya devam etmekte. Nasıl tekrar yayınlarına başlandığı bilinmeyen ifşa siteleri özel hayatı ve özel görüntüleri kullanıcılarına sunmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu arada söz konusu sitelerde nefret söylemi de cabası... Yetersiz yasaklardan güç alan ifşa siteleri fotoğraf ve videoları da kaldırmıyor. Örneğin ifşa videosu veya ifşa fotoğrafları adı altındaki içeriklerin kaldırılması için site ile iletişime geçenlerle genelde dalga geçildiği veya tehdit edildiği söyleniyor.





Gelişmeleri FACEBOOK ve TWİTTER  sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0