İrem Derici: Aşk Dediğin 3 Yıl Sürüyor! (Röportaj)

Geçtiğimiz günlerde Pal FM'de bir radyo programına konuk olan İrem Derici, yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Radyocu Kaan Gökman'ın sorularını yanıtlayan İrem Derici, aşk hayatı başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu. İşte İrem Derici'nin o röportajı...
Ciddi bir sağlık problemi yaşadın. Sosyal medyada sağlık durumunla ilgili çok şey yazıldı çizildi, ne diyeceksin bu konu ile ilgili?



İREM DERİCİ:  İş temposu dediğimiz bir şey var sende biliyorsun yani şehir şehir gezip.. Ne ara uyuyacağız, ne ara sahneye çıkacağız, ne ara özel hayatımıza bakıp ailemizle ilgileneceğiz? Kendini geliştirmek diye bir şey var… Sinemaya gitmek, arkadaş ortamında iki lafın belini kırmak… Ben aşırı çalışkan ve aşırı hırslıyım hepsi üst üste bindi. Göründüğü gibi değil 49 kilo falandım. Benimle ilgili paylaşılan fotoğraflar gerçeği yansıtmıyor. Orada art niyetli bir oynama yapılmış. Öyle bir şey yok. Fotoğrafta kaburgalarım gözüküyor! Hayatım boyunca uğraşsam olmaz öyle. Ama birde şöyle bir durum var. Bu sadece bizim basınımızda olan bir şey değil dünya bunun üstüne yürüyor. Bende o işi yapsam hangi başlık daha çok dikkat çekecekse ya da hangisi daha çok ekmek yaparsa bende oradan giderim hani başarıya giden her yol mubahtır kafası.

Magazincilerin böyle davranmasından rahatsız oluyor musun? Çünkü seninle ilgili her şeyi abartıyorlar gibi

İREM DERİCİ:  Hayır… Aslında herkesin ki abartılıyor ya da ben her şeyi abartılı yaşıyorum. Her şeyim dilimde çünkü… Ben hiçbir şeyi gizlemiyorum. Beş senedir hep kendimle uğraştım hiç kimseyle polemiğim yok, hep kendimle uğraşırım, dalga geçerim sonra keyfime bakarım. O yüzden sanırım insanlar biraz daha rahat bu konuda. Şikayetçi değilim sonuçta çokta değer verip çokta endişelendiler.

Bu kadar hit şarkıyı arka arkaya yapabilmek, her birinde çıtayı yükseltmek,  beş yıl gibi kısa bir sürede bunu başarabilmek herkesin yapabileceği bir şey değil!

İREM DERİCİ:  Ben sana yemin ediyorum bu şımarıklıkla gecelere mi akayım? Ya valla bende şans faktörü de var. Uzun zamandır çalıştığım insanlar sektörün yapı taşları, asla çalıştığım isimleri bırakmam, ilk okul birden itibaren deli gibi dayak yerdim. Annem babam yalvardı “farklı okula alalım seni” diye “hayır” dedim “burada bitireceğim”. Çünkü bende kök salma var. Şimdi önüne bir cv geldi; biri asistan olmak istiyor. Baktığında on sene boyunca aynı kurumda çalışmış olması mı sana güven verir yoksa seksen altı kurum gezmesi mi?  Valla maşallah diyelim beş senedir ekibimiz aynı tıkırında şahaneliğinde çok çalışıyoruz hepimiz çok çalışıyoruz.

Senin kadar özgüveni yüksek kıpır kıpır bir başka sanatçı yok… Bir gün Harbiye’de konsere gittik,birisi böyle önde bağırıyor, çırpınıyor. “Kim bu?” dedik. Bir baktık ki İrem Derici… Orada bunu başka bir sanatçı yapmış olsa çok iğreti gelebilirdi ama nedense sen yaptığın zamanlarda bize komik, eğlenceli, daha keyifli geliyor.

İREM DERİCİ:  Hepimizin içinde hoplamak, zıplamak isteyen insan var. Şimdi protokol en ön diye içlerinde fırtına kopmasına rağmen; herkes o oturduğu koltuğun vermiş olduğu ağırlıkla böyle donup kalıyor. Hadi oradan… Konsere geldik, eğlenmeye geldik, rakip olabiliriz ama benim canım kadar sevdiğim bir hatun sahneye davet etti beni beraber şarkı söyledik…

Senin şarkıları çıkarma zamanlamanda çok enteresan. Eşinden ayrılıyorsun “Evlenmeliyiz” çıkıyor, tesadüf mü yoksa mesaj mı?

İREM DERİCİ:  Albüm çıkmadan altı ay önce kendi kafamda kararlaştırmıştım hangi şarkıya klip çekeceğimi. Denk gelebiliyor bazı şeyler. Albüm çıktı. “Dantel”e klip çektik. İkinci klibin “Evlenmene Bak” olacağını önceden söylemiştim. Çünkü kendi çevreme dinlettiğimde “Evlenmene Bak”ın Dantel’den daha büyük bir hit olduğunu söylediler. Çok bizden sözler, eğlenceli… Konserlerde ben o şarkıyı girdiğim zaman deli gibi çığlık başlıyor ve benim ikinci kez 100 milyonu geçen videom oldu. Daha sonra seçtiğim şarkı  “Dur Yavaş”… O da geçti yüz milyonu. Bazı şeyler denk gelebiliyor hayatta.
İrem Derici
Öte yandan İrem Derici, Kaan Gökman'ın sorularını yanıtlarken ilginç bir konuya deyindi. Derici, bazı ünlülerin sahte  YouTube  izlemesi aldığını belirterek şunları söyledi:

Türkiye’de 500 milyon tıklanma sayısı normal mi yoksa anormal mi?

İREM DERİCİ:  Hiç beni alakadar etmiyor. Biliyorsun etliye sütlüye dokunmam. Sadece şunu söyleyebilirim kendi adıma - çünkü bana da lafın ucunu dokunduranlar olabilir ama yerlerde olan rakamlarımda var yani-  benim zaten hayatımda sağa sola elim açıktır ama kendime o kadar çok pintiyimdir ki gidip sahte youtube tıklanması satın alacağıma bir kuruma yardımcı olurum. Çünkü sonuçta günün sonunda konserde en tutmadı dediğim şarkıda nakaratta, mikrofonu kalabalığa uzattığında o 100 bin kişi eşlik ediyorsa gerisi fasa fiso. Bana saçma geliyor, kimse şapşal değil. Dinleyici bizim velinimetimiz. Onlar zaten hepimizden akıllı, bunun tartışmasını da yapmaya gerek yok. Herkes istediğini yapsın. Bende işime para harcıyorum ama bu şekilde değil. Bir Altın Kelebek performansı tasarlıyorum kendi kafamda; kapılarını çalıyorum “bu sene ben sahneye çıkmak istiyorum, her şeyi ben yapmak istiyorum” diyorum ya da yeşil beyaz ekranda klip çekmek yerine diyorum “ Hadi çocuklar Amsterdam’a gidiyoruz”.

Popüler olmaktan korktun mu? Çünkü çok ani çıktın.

İREM DERİCİ:  Korkmadım çünkü ben beş yaşından beri -okula başladığımdan bu yana- o popülerlik olayını, ilgi çekmeyi hep seviyordum, ne biliyim psikologlar bunu nasıl değerlendirir ama ilgi odağı olmak, konuşulmak hep hoşuma gidiyordu. Açık açık bunu söyleyebilmekte bir meziyet. Hep sevdim bunu.

Parmakla gösteriyorlar mıydı seni okuldayken?

İREM DERİCİ:  Beni direkt ayak parmağıyla gösteriyorlardı. Yani güzel bir duygu, bazen yanlış haber bile güzel… Demek ki senin bir değerin var. Ama bu sosyal medya var ya hepimiz diyetisyeniz, modacıyız, hepimiz DJ’iz… Dışardan çok itici bir tipim bunun farkındayım.

AŞK DEDİĞİN 3 YIL SÜRER!

Pal fm
İrem Derici
Bu arada başarılı radyocu Kaan Gökman'ın aşk hakkındaki sorularına samimi bir dille yanıt veren şarkıcı  İrem Derici, "bekarlık sultanlık değildir" diyerek aşkın 3 yıl sürdüğünü sözlerine ekledi.

Son zamanlarda aşk hayatın sahnelerin kadar başarılı gitmiyor. Bekârlık sultanlık mıdır ne diyorsun?

İREM DERİCİ: Yok be değil. KENDİMİ KANDIRIYORUM BAZEN HAYDİ GÜZELİM BEKAR GEZELİM DİYE ama yok be öyle sultanlık bir durum yok.

Peki iş mi aşk mı daha önemli senin için?

İREM DERİCİ: İŞ ya maalesef İŞ… Aşk dediğin şey 3 yıl sürüyor! Bunun için kitaplar falan da yazıldı. Diğer türlüsü saygı, sevgi, dostluk faktörleri giriyor. Fakat aşk mı iş mi diye soruyorsun ya. Ben her şeyden çok işime aşığım bu hayatta…

Mustafa Ceceli’yle bir düet projen vardı. Yıldız Tilbe’nin albümünde de bir şey vardı? Okudun mu yoksa okuyacak mısın?

İREM DERİCİ: Okudum fakat tekrar okuyacağım. Çünkü Yıldız Hanım o kadar albümüne emek veriyor ki anlatamam. Selim Çaldıran yapıyor albümün arenjelerini. O da çok zamandır uğraşıyor bu iş için. Okuyacağım şarkı “Bin Dereden Su Getirsen”… Ben onu sahnede okuyordum zaten. Çok sevdiğim bir şarkıydı. Bana kimse ulaşmadı ben istedim bu albümde olmak….



Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0