Kanal D Kime Ait? İşte Kanal D İmtiyaz Sahibi

Türkiye'nin en çok izlenen kanallarının başında gelen Kanal D,  gerek dizileriyle, gerekse diğer programları ile dikkat çekmekte.  Peki Kanal D kimin? Veya bir başka deyişle Kanal D'nin imtiyaz sahibi kim? işte detaylar.
Kanal d kimin
Kanal D
Türkiye'nin en çok izlenen kanallarının başında gelen Kanal D,  gerek dizileriyle, gerekse diğer programları ile dikkat çekmekte. Kanal D'nin kuruluş tarihi oldukça eskidir. Yani Kanal D, Türkiye'de yayın yapan ilk özel kanallar arasında yer almakta. Bilindiği üzere Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı şimdiki Star Tv'dir. Mecik Bax kurulduktan sonra peş peşe özel Tv kanalları kurulmaya başladı ve yayın konusunda otorite konumundaki TRT'ye rakip oldular. Kanal D'de bu özel kanallardan biri olarak yayınlarına başladı. Hala  Türkiye'de en çok izlenen televizyonların başında gelen Kanal D, haberleriyle, dizileriyle ve diğer programları ile birçok izleyicisinin beğenisini kazanmıştır. Öte yandan Kanal D'nin sahibi yani Kanal D'nin kime ait olduğu,  yine birçok kişi tarafından merak edilmiştir. Işte Kanal D'nin imtiyaz sahibi ve diğer detaylar.

Kanal D Kimin? Kanal D'nin İmtiyaz Sahibi


Kanal D, Doğan  Medya Grubu'nun bir Tv kanalı olarak yayınlarını sürdürmektedir. Yani Kanal D, ünlü iş adamı ve medya patronu Aydın Doğan'a aittir. Zaten Kanal D'deki "D" harfi Doğan'ın baş harfidir. Ancak Kanal D'nin imtiyaz sahibi Aydın Doğan'ın sadece bir Tv kanalı bulunmuyor.  Doğan Medya Grubu'nun bünyesinde faaliyet gösteren pek çok televizyon, radyo, dergi, gazete, yayınevi, müzik şirketi bulunuyor. Doğan Grubu'na ait olan yayın kuruluşlarının başında Euro D, Teve 2, Dream Tv, Dream Türk, Radyo D, Slow Türk, Radyonom, CNN Tük, CNN Türk Radyo, D-Smart ve D  Prediction bulunuyor. Ayrıca Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet, Posta gazetelerinin yanı sıra Doğan Kitap, DMC, Blutv ve Netd gibi kuruluşlar Doğan Grubu'nun bünyesinde hali hazırda faaliyet gösteriyor. Bu arada bir zamanlar Doğan Grubu'nun elinde bulunup daha sonra satılan veya kapanan kuruluşlar ise:  Vatan Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Radikal gibi gazeteler de dikkat çekiyor.






Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0