İşte YKS İçin Kitap Önerileri! (YKS & TYT için kaynak kitaplar)

Değişen yeni sınav sistemiyle birlikte birçok veli ve öğrenci YKS ve TYT için kaynak kitap aramaya başladı. Peki YKS ve TYT için hangi kitaplar iyi? En iyi YKS & TYT kitaplarını derledik.  İşte yeni sisteme göre hazırlanan YKS - TYT kaynak kitap önerileri.
Yks ayt
Yks
Yeni sistem değişikliğiyle beraber pek çok kesimde bir telaş başladı. Gerek yayınevleri, gerek öğrenciler ve veliler yaklaşan YKS ve TYT oturumları için araştırma ve hazırlıklara girişti. Yeni üniversite sınav sistemi şüphesiz en çok öğrencileri etkiledi, etkileyecektir. Fakat yayınevlerinin elinde kalan milyonlarca YGS-LYS kitapları da ayrı bir sorun. Öğrenciler, "bu bizi etkilemez ki" diyebilir fakat yanılmış olurlar. Çünkü yayınevlerinin büyük bir çoğunluğu YGS-LYS kitaplarının kapaklarını değiştirip yine satışa sunuyor. Yani yayınevleri "YKS ve TYT" kitapları diye sattıkları binlerce kitapta birkaç ufak değişiklik yaparak elinde kalan kitapları bitirmeyi hedefliyor.

Peki ama gerçek YKS kitapları nasıl anlaşılır? Maalesef bunu anlamak pekte kolay değil. Ama çok ucuza ve inanılmaz kampanyalarla satılan kitaplar eski sistem kitapları olabilir. Örneğin "Konu Anlatımlı YKS-TYT kitabı alana YKS-TYT Soru Bankası, TYT Deneme Sınavı hediye edenlere dikkat!" Bu sorunu aştığımızı varsayıp gerçek YKS ve TYT kitaplarına ulaştık diyelim. Peki TYT ve YKS için hangi kaynak kitaplar alınmalı? Yanıtı yazının devamında.

İşte YKS & TYT Kaynak Kitap Tavsiyeleri


YKS kitap önerileri konusunda söylenecek en önemli ipucu: "köklü yayınları tercih edin" olacaktır. Bilindiği üzere her geçen gün yeni yeni yayınevleri türüyor. Elbette "yeni yayınevleri kötüdür" algısı uyandırmak istemeyiz. İşini iyi yapan, başarılı yayınlar da yok değil. Ama uzun süredir üniversite sınavları için çalışmalar yürüten yayınları seçmek daha doğru bir adım olacaktır. Ayrıca YKS kitapları alırken, özellikle üniversite sınavlarına yoğunlaşan yayınevlerini seçmek gerekmekte. Yani KPSS, DGS, TUS v.b sınavlar için de kitap hazırlayan yayınevleri birden fazla alanda çalışma yürüttükleri için ilk tercihleriniz arasında olmamalıdır. Yine eski dershane geleneğinden gelen yayınevlerinin birikimi de oldukça fazla olduğu için bu tür yayınlar da gözönünde bulundurulabilir. YKS & TYT kitap önerilerinde bulunduğumuz bu rehberimizde, YKS ve TYT kitapları hazırlayan bazı yayınevlerinden söz etmek gerekirse: Uğur Yayınları, Sınav Yayınları, Final, Akıllı Adam Yayınları, Benim Hocam, Pegem, Okyanus, Zafer Yayınları, Kültür Yayıncılık ve Çözüm yayınları gibi birçok kişinin tercih ettiği iyi yayınların YKS kitaplarını seçebilirsiniz.

Peki siz hangi YKS  kaynak kitaplarını tavsiye ediyorsunuz? Yorumda belirtmeyi unutmayın.






YKS hakkında yeni bilgilendirici rehberler için FACEBOOK ve  TWİTTER  sayfalarımızı takip etmeyi unutmayın.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0