KYK yurt başvuruları yaparken nelere dikkat edilmeli? KYK başvuruları için ipuçları

Dün  itibariyle KYK yurt başvuruları başladı. Peki KYK yurt başvurusu nasıl yapılmalı? En önemlisi de  2017 KYK yurt  başvuruları ne zaman bitecek? İşte KYK yurt başvuruları hakkında önemli ipuçları ve tüm detaylar.
Yurtkur
Üniversiteye yerleşebilmek için uzun bir süredir çabalayan öğrenciler, nihayet açıklanan tercih sonuçlarıyla birlikte büyük bir stresi de atmış oldular. Ancak daha tam anlamıyla rahat bir nefes almış değiller... Çünkü henüz üniversite kayıtları, yurt başvuruları gibi önemli işleri tamamlamaları gerekmekte. Geçtiğimiz gün başlayan üniversite kayıt işlemlerine bir de dün başlayan KYK yurt başvurusu eklendi. Öğrenciler önümüzdeki 5 gün içerisinde yurt başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Ancak çoğu öğrenci devlet yurtlarındaki yetersiz kontenjanlardan dolayı endişeli. Evden uzak üniversite okuyan öğrenciler özel yurt ve ev kiralarının fiyatlarının fazla olduğunun farkında. Bu yüzden KYK yurtlarında kalabilmek için çabalamaya başladı. Peki KYK yurt başvurusu yaparken nelere dikkat edilmeli?

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? KYK YURT BAŞVURUSU  İÇİN İPUÇLARI


14 Ağustosta,  yani dün  başlayan yurt başvuruları 20 Ağustos 2017 saat 23:59'a kadar online olarak yapılabilecek. Öğrenciler, KYK'nın resmi sitesi kyk.gov.tr üzerinden talimatları takip ederek 2017 KYK yurt başvurularını tamamlayabilecek. Yurt başvuruları sadece internet üzerinden gerçekleştirilecek ve yine sonuçlar da online olarak ilan edilecek. Peki kimler KYK yurt başvurusu yapabilecek? KYK'nın yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verilmekte. "ÖSYM ile ilk defa bu yıl bir ön lisans veya lisans programına yerleşen öğrencilerimiz (KKTC’de öğrenim görecekler dâhil), Hâlihazırda bir ön lisans veya lisans programına kayıtlı olarak öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz (Kayıt tarihi 30.06.2017 öncesi olan ön-lisans veya lisans öğrencileri, KKTC’de öğrenim görenler dâhil) müracaatta bulunabileceklerdir."
Yurt
KYK
Ve E-Devlet şifresi ile başvurular alınacağı için  şifresi olmayan adayların PTT'den şifre alması şart. Yabancı uyruklu öğrencilerin ve Doktora ile Yükseklisans öğrencilerinin başvuruları da önümüzdeki günlerde alınmaya başlanacak. Ayrıca KYK yurt fiyatları da 150-260 TL arası değişiklik göstermektedir. 

Bu arada  KYK yurt başvurusu yaparken, başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması son derece önemlidir. Eğer üniversiteyi okuyacağınız şehirde KYK yurdunun kontenjanı fazla ise yurda alınmanız yüksek olabilir. Ayrıca KYK ilk kez üniversiteye yerleşenlerin yanı sıra, şehit-gazi çocukları, engelliler ve KYK çalışanlarının çocuklarına öncelik göstermekte. Tabi maddi durum ve öğrencinin başarısı da yine göz önünde bulundurulan noktalar. Öte taraftan şu an sigortalı bir işte çalışan veya üzerine ev, araba ve arsa gibi mülk bulunan öğrencilerin başvurularının olumlu sonuçlanması çok düşüktür. Bu şart ve bilgileri gözönüne alarak başvuru yapmak daha sağlıklı olacaktır.

KYK hakkında sorularınızı yorum yaparak sorabilirsiniz. Ayrıca KYK sonuçları, Burs önerileri gibi daha fazla bilgi ve haber için Webmgon'un FACEBOOK ve  TWİTTER sayfalarını takip etmeyi unutmayın.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0