Fıratcan Dalmış: "Herkesin terapi yöntemi farklıdır." Fıratcan Dalmış röportaj

Genç müzisyen Fıratcan Dalmış, çıkış şarkısı Yasaklısın'a da adını veren  yeni maxi single çalışması hakkında merak edilen detayları ilk kez Webmgon Genel Yayın Yönetmeni Mazlum Günhan'a verdiği röportajda anlattı. İşte  Fıratcan Dalmış'ın o samimi röportajı! 
Fıratcan
Fıratcan Dalmış

               Mazlum Günhan - Webmgon

Öncelikle Fıratcan Dalmış kimdir? Biraz kendinizden  bahseder misiniz?

Ben Fıratcan Dalmış, 22,07,1994   Kayseri doğumluyum. Burcum Yengeç ve 23 yaşındayım. 72 kilo ve 1.82 boya sahibim. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde  Oyunculuk Bölümünde eğitimimi tamamladım.

Peki müzik kariyeriniz nasıl başladı?

Herkesin terapi yöntemi farklıdır. Kendimi bildim bileli hep şarkı söyledim. Fakat daha fazla kişiye söylemeliydim, kulaklara  fısıldamak gibi düşünün. İstanbula geldim ve Fatma Karacacan'dan şan eğitimi almaya başladım. Buarada, işi profesyonel anlamda yapmaya başlayıp müzik öğretmenimi anmamak olmaz tabii... Kendisine sevgilerimle. 

Önümüzdeki günlerde ilk   maxi single çalışmanız çıkıyor. Yasaklısın projenizde kimlerle çalıştınız?

Söz ve müziği bana ait olan 'Yasaklısın' adlı şarkımda, birçok eserde imzasını taşıyan Altan Turan ve ekibiyle çalıştık. Yasaklısın benim için çok değerli, benim bu yoldaki (sizleri şahit ederek attığım) ilk adımım. Uzun bir yol bizi bekliyor....

Üç şarkıdan oluşan maxi single çalışmanıza da adını veren Yasaklısın şarkısının bir hikayesi var mı? Neden çıkış şarkısı olarak seçtiniz?

Hikayesi ilginç. Böyle bir aşk yaşamadım. Gerçek aşkın sağlamasını yapmaya çalıştım diyelim. Böyle aşk yaşayanları da anlayabilmek adına yazmaya başladım. Yolunuz müzikten geçiyorsa -yaşamantansa- her duyguyu anlayabilen insanlardan olmalısınız,. Belki de yazdığım sözler, tüm yaşayamayanlara ışık olur düşüncesiyle 'Yasaklısın' çıkış parçam oldu.

Bu arada  Yasaklısın'a duygusal bir klipte çektiniz. Klip nerede çekildi? Ve kimlerle çalıştınız?

Klibimizin çekimlerini İstanbul Şile / Riva'da gerçekleştirdik.Yönetmen koltuğunda sevgili İlay Alpgiray oturdu. (İyikilerim arasındadır.) Yönetmene inanmak, seni en doğru ifade edebilecek yönetmeni bulmak belki de en zor aşamaydı...  İlay, sanatı ve yaptığı işlerle kendisine hayran bırakan bir yönetmen. Aynı zamanda iki yakın arkadaş olmamız da çalışmamıza yansıdı tabii. Kısacası klip günü muhteşemdi. 50 kişiye yakın bir ekiple çok eğlenerek çalıştık. Herkesin tekrar emeğine sağlık.

Diğer iki şarkınızdan da bahseder misiniz? Çünkü onlar da Yasaklısın kadar dikkat çekiyor.

Diğer iki şarkı; 'Kırsalar Kalemi' & 'Beşiktaş'
İkisi de Altan Turan imzası taşıyan eserlerim. Müzikal anlamda da çok ileride olduğunu söyleyebilirim.

Müzik çalışmalarınızı nasıl devam ettirmeyi düşünüyorsunuz? Hedeflerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Müzik çalışmalarımdaki sürece beraber tanıklık edeceğiz. Her zaman daha fazlasını istemek gerekir. Bu başarı için de geçerli.  Öğrenmek ve kendine yatırım yapmaktan büyük zevk duyan biriyim. Gelişim benim için çok önemli. Bir hedeften bahsedecek olursak; Müzikal anlamda yapacağımız çalışmaları, doğru ekip ile birleştirerek çok büyük kitlelere konser vermek isterim.

Son olarak ilerleyen  günlerde hayranlarınızı bekleyen projeleriniz var mı?
Önümüzde projelerimiz var ama tabii şuan isimlerini paylaşamıyorum. Sürpriz olsun...

Paylaş

WhatsApp Telegram

1 Yorum:

  1. Yunus yener7/17/2017

    Artık sıra berkcanlar, fıratcanlar ve aleynalarda.

    YanıtlaSil

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0