Dünyada en çok bilinen Reenkarnasyon hikayelerinden biri de Türkiye'de yaşandı

Reenkarnasyona inanmak ne kadar doğru? Reenkarnasyon hikayelerinin gerçeklik payı var mıdır? Bilim insanlarının yıllardır  sorduğu  gibi; Gerçekten reenkarnasyon var mı?sorularını cevaplarını bu yazımızda arıyoruz.
Reenkarnasyon 
Reenkarnasyon: yani Ruh göçü 19 yy da yaygınlaşmaya başlayan ve insanların tekrar, tekrar dünyaya geleceğine inanılan bir inanç biçimidir. Reenkarnasyon’a inanan milyonlarca insan bulunmaktadır. Hinduizimbudizim ve karnizim  dinleri başta olmak üzere birçok dinde görmek mümkün                                                        
Ruh göçü ilk kez (1804-1869) tarihinde fıransız fizikçi ve yazar Allan Kardec tarafından sistemleştirildi ve adınada Reenkarnasyon verildi. Ve ayrıca Kardec “Ruhların Kitabı” adlı eserinde bu konuya açıklık getirmiş daha sonra yazdığı eserlerde reenkarnasyon’u detaylıca açıklamıştır.
İnsanların ölüp tekrar başka bir bedende dünyaya geleceğine inandığı bu inançta birçok hikaye de mevcuttur. Bu hikayelerin birçoğu medya sayesinde pek çok kişı tarafından bilinmektedir. Ünlü ABD’li bilim adamı Lan Stevenson’un üzerinde çalıştı en çok bilinen 20 hikayeden biride Türkiye de yaşandı.

CEMİL FAHRİCİ'NİN HİKAYESİ


1935’te Cemil Fahrici Antakya da dünyaya geldi.  Cemil’in  babası, Cemil bebeğin  doğumundan bir önceki gece ruyasında uzaktan akrabası olan Cemil Hayık’ın oğlu olarak yeniden dünyaya geldiğini görür. Cemil Hayık silahını çenesine dayayarak intihar  etmiş ve tuhaftır ki doğan Cemil bebekte çenesinin altında 2 santim boylarında bir yaraya sahipti.
Öteyandan Türkiye'den bir başka reenkarnasyon hikayesi de: 2007 yılında Barış Manço olduğunu söyleyen  çocuğun anlattıkları. Barış Manço hayatı hakkında her şeyi bildiğini söylüyordu…
Peki gerçekten böyle bir şey mümkün mü? Bir çok bilim insanı bu konu hakkında sayısızca araştırma yaptı, fakat kesin bir sonuca ulaşmamakla beraber bir çoğu ruh göçünü yani Reenkarnasyon’u ret etti.  Ve ayrıca İslamda da reenkarnasyon inancı yoktur. Buna kanıt olarak birden fazla ayet vardır. Reenkarnasyon da ahiret inancı yoktur ve İslam da ahiret inancı vardır o halde İslamda Reenkarnasyon’un kesin olmadığını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak Reenkarnasyon Doğu dinlerinde bulunan ve insanlara umut veren, insanların iyi bir insan olmasını kolaylaştıran bir inanıştır. İyi bir insan olmayı kolaylaştırdığı için inanılmasıda zorumlu değildir. İyi bir insan olmaya yardımcı elbette bir çok güzel şey bulunmaktadır. Reenkarnasyon batıl inancın bir ürünüdür

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0