Merhamet hissi uyandıran ilaç bulundu!

Sefkat
Merhammet
Tıp dünyasında bir ilk daha yaşandı. ABD’li bilim insanları "merhamet" adında bir ilaç *geliştirdi.  Bu ilaçla insanların daha sakin, daha merhametli olacağı düşünülüyor.

Günümüzde pek çok kişinin yoksun olduğu merhamet duygusunun tekrar bu ilaçla canlanılması bekleniliyor. İnsanın doğası gereği bu duygu  olması gerek  fakat olmayınca tıpta çareler tükenmez diyen bilim insanları bu tür ilaçlar geliştiriyor. Merhametten yoksun kişiler için geliştirilen bu ilaç yapay merhamet hissi ile bazı psikolojik hastalıklardan  da sonuç almayı kolaylaştıracak.

ABD’li bilim insanları gönüllüler üzerinde merhamet hissi yaratan ilacı şu şekilde deneyerek sonuç almayı başardı: bir gruba ön beyindeki ödül ve motivasyonla  bağlantılı dopamin kimyasalını etkisini uzatan bu ilacı, diğer bir gruba ise içinde etken madde olmayan ilaç görünümlü bir madde verildi. İlacı kullanan grup diğer gruba göre daha eşit ve daha paylaşımcı olduğu gözlemlendi. 

Bu ilacın şizofren gibi ruh hastalıkların tedavisinde ilerde kullanılacağı belirtildi. Doğallığın neredeyse kalmadığı çağımızda yapay his uyandıran ilacın geliştirilmesi çokta şaşırtıcı değil. Belki de çok yakında sabah akşam olmak üzere iki öğün alınması zorunlu hale de gelecek..
Haber:  Ayşe Çalık

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0