Dikkat! YouTube üzerinden büyük bir dolandırıcılık yürütülüyor!

Dolandırıcılar şimdi de YouTube'u gözüne kestirdi. Son birkaç gündür YouTube'da başvurulan sahtekarlık şeytanın aklına gelmeyecek türden. Eğer YouTube'u aktif kullanıyorsanız aman dikkat tuzağa  düşmeyin. İşte YouTube dolandırıcılığının  detayları.  
Youtuber
Youtube
Gün geçmiyor ki  yeni bir dolandırıcılık haberi ile karsşlaşmayalım. Bilindiği üzere Facebook'ta, İnstagram'da ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına dadanan sahtekarlar çok sayıda kişinin    canını yakarak dolandırdığını her gün görüyoruz. Farklı farklı yöntemler kullanan kötü niyetli bu insanlar, yeni dolandırıcılık  yöntemlerini kullanmayı ihmal etmiyorlar.

Şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemlerle insanları kandıran dolandırıcılar, yüklü miktarda para alıp ortadan kaybolmayı başarıyorlar.   Son bir kaç gündür YouTube platformunu kullanarak insanları tuzaklarına düşürmeye çalışan sahtekarlar, büyükten küçüğe herkesi kurban olarak gözüne kestirmiş durumdalar. Peki dolandırıcılar YouTube'da nasıl insanları ağına düşürmeye çalışıyorlar?    

YouTuber'ları kullanarak sizi kandırmaya çalışıyorlar!


Son zamanlarda Türkiye'de aktif olarak içerik üretilen ve çokça kullanılan YouTube, artık dolandırıcıların da yakın takibinde. Dolandırıcılar, YouTuber'ların kanallarını birebir kopyalayarak videoların altına yorumlar yapıp insanları tuzağına düşürmeye çalışıyor. Yani Dolandırıcılar şöyle bir yöntemle hareket ediyor:
Örneğin Webmgon'un YouTube kanalının adını, kanal resmini gibi belirgin simgelerini içeren yeni bir kanal açıp yine resmi kanalın videolarının altına sanki Webmgon yorum yapıyor gibi göstererek insanları kandırmaya çalışıyor. Genelde  "bedava İPhone"    veya hediye çeki vereceklerini iddia ediyorlar.    Bunu da  abonesi yüksek olan popüler kanallar üzerinde deniyorlar.

Dolandırıcılar şu anda Enes Batur, Kavalar gibi Türkiye'nin önde gelen YouTube kanalları üzerinde büyük bir kurban avına çıkmış durumdalar. Çok profesyonel çalışan bu YouTube dolandırıcıları açılan kopya kanalları kısa bir süre içerisinde tamamen silip ortadan kayboluyorlar.  Bu nedenle YouTube üzerinde çok vakit  geçiriyorsanız aman dikkat diyoruz.  Tıklamanız istenen sitelerde kısa sürede önemli kişisel  bilgileriniz ele geçiriliyor.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0