Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını anlatan Reis filmi bu hafta sinemalarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatını anlatan "Reis"  filmi bu hafta izleyiciyle buluşuyor. Geçtiğimiz seneden beri gündemde olan Reis filmi 3 Mart Cuma günü sinemalarda. İşte Reis filminin oyuncu kadrosu, Reis filminin konusu ve diğer detayları. 
Emine erdoğan
Reis (film)
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan'ın çocukluk, gençlik ve belediye başkanlığı dönemini beyazperdeye taşıyan "Reis" filmi bu hafta sinemaseverlerle buluşuyor. Galası Erdoğan'ın doğum gününde yapılan Reis filminin yönetmen koltuğunda Hüdaverdi Yavuz oturdu. Ancak yönetmen Yavuz, filmin galasına katılmadı. Öte yandan Recep Tayyıp Erdoğan rolünü Reha Beyoğlu üstlenirken, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı ise Özlem Balcı canlandırıyor. Film, Adnan Menderes'in idam haberiyle başlayarak o döneme göndermelerde bulunuyor. Vizyon tarihi 3 Mart 2017 olarak belirlenen film bu hafta izleyiciyle buluşacak. Bu arada başrol oyuncuları Özlem Balcı ve. Reha Beyoğlu'nun yanısıra Reis filminin oyuncuları şöyle: 
Ercan Demirel, İsmail Hakkı, Işık Yıldız, Volkan Başaran ve Ayhan Eroğlu.

4 Milyon Dolar Harcandı!


Çekimleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İstanbul, Kırklareli ve Bursa'da yapılan Reis  filmi, yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Ayrıca filmin bazı detayları da oldukça dikkat çekiyor. 1930'dan 2000'lerin başına kadarki Erdoğan serüvenini anlatan filmin çekimlerinin yapılacağı platolar ve kostümler için şu ana kadar 4 milyon dolar para harcandı. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan rolü için 200 kadar oyuncu ile görüşülüp Reha Beyoğlu'nda karar kılındı. Senaryosunu Murat Özdil tarafından kaleme alınan Reis filminin müziklerini de Yücel Arzen besteledi. Diğer yandan Kafkasör Film Akademi'nin sahibi Temel Kankıran filmin yapımcısı olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan TİM Maslak Show Center'da düzenlenen galada  Erdoğan'ı canlandıran Beyoğlu, Erdoğan'ın hiçbir şekilde filme karışmadığını öne sürerek  şunları ifade etti: 
"Reis" filmi, Erdoğan ile  halkla iletişimine odaklıdır. Siyasi ya da propaganda amaçlı çekilen bir film değil. Filmin değeri bizim için çok önemli. Aslında bugün vizyona sokmayı düşünüyorduk."

Emine Erdoğan ile fiziksel olarak benzemese de  huylarının aynı  olduğunu belirten Özlem Balcı ise şöyle konuştu: "Hayatımda bana gelen en güzel teklifti. Hiç düşünmeden kabul ettim. Bu rolü benden daha istekle oynayacak biri yoktur sanırım." Erdoğan'ın  cezaevine girmesine kadar olan hikayesini beyazperdeye taşıyan  "Reis" filminin dört bölümünün daha çekileceği öğrenildi.

Paylaş

WhatsApp Telegram

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz kısa bir süre sonra onaylanacaktır. Yapılan yorumun sorumluluğunu Webmgon kabul etmez.

0